Τα λάθη που κάνουμε όλοι και καταστρέφουμε το αυτοκίνητό μας

Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις όλα σου τα χρήματα στο συνεργείο, καιρός να τα σταματήσεις.

Δεν είναι καλή περίοδος για να πηγαίνεις για service το αυτοκίνητό σου κάθε μήνα. Αρκεί που η τιμή της βενζίνης έχει εκτοξευθεί για να πονέσει η ψυχούλα και η τσέπη σου. Οπότε η σωστή οδήγηση θα μειώσει τον κίνδυνο να καταστρέψεις το αυτοκίνητό σου και θα αυξήσει την διάρκεια ζωής του οχήματος. Υπάρχουν κάποια σοβαρά λάθη που όλοι κάνουμε όταν οδηγούμε και φθείρουν το αμάξι. Μικρές καθημερινές συνήθειες που φαίνονται αθώες αλλά αποδεικνύονται καταστροφικές.

Πόδι στον συμπλέκτη

Το να έχουμε κολλημένο το πόδι στον συμπλέκτη σε κάθε φανάρι ή στάση, μειώνει την αντοχή του και τον φθείρει. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχει χώρος για το αριστερό πόδι προκειμένου να ξεκουράζεται και να μην διαλύσουμε την συμπλέκτη.

 

 

Κατηφόρες με κολλημένο το πόδι στο φρένο

Το να πατάμε μόνο το φρένο χωρίς να έχουμε κλειδωμένη ταχύτητα όταν βρισκόμαστε σε κατηφόρα, είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε. Αυτό όχι μόνο δημιουργεί υπερθέρμανση στον κινητήρα αλλά φθείρει και μειώνει την ικανότητα πέδησης των φρένων. Αν δεν θέλεις ν’ αλλάξεις φρένα σύντομα, καλό είναι να το σταματήσεις.

Απότομη οδήγηση

Μάθε να πατάς το φρένο μαλακά και να ελέγχεις την ταχύτητα. Δεν υπάρχει λόγος να τρέχεις σε δρόμους με διασταυρώσεις που το πιθανότερο είναι να σταματήσεις απότομα. Η άτσαλη οδήγηση, εκτός από επικίνδυνη, είναι καταστροφική για το αυτοκίνητο και θα σε οδηγήσει στο συνεργείο πιο νωρίς απ’ όσο περίμενες.

 

 

Μην αφήνεις το ρεζερβουάρ άδειο

Μην πηγαίνεις το όχημά σου στα κόκκινα. Αυτό δεν αφορά μόνο την ταχύτητα αλλά και τα καύσιμα. Η ένδειξη για χαμηλά καύσιμα αναβοσβήνει και μαζί αναβοσβήνει και το αυτοκίνητό σου. Το να οδηγάμε με άδειο ρεζερβουάρ δημιουργεί υπερθέρμανση των συστημάτων του αμαξιού μας και για αυτό δεν πρέπει να φτάνει την κατώτατη τιμή του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved