Αυτό το Dodge Charger έχει 1000 λόγους για να μην πιστεύει στην ηλεκτροκίνηση

Πολύ ανθρακόνημα, badass εμφάνιση και ένας 7λιτρος κινητήρας κάνουν το Hellucination το απόλυτο muscle car

Τα λογοπαίγνια με το Hell για αυτοκίνητα της Mopar μάλλον δεν έχουν εξαντληθεί και το Hellucination μπορεί να προκαλεί παραισθήσεις με τις επιδόσεις του, αλλά μόνο παραίσθηση δεν είναι το ίδιο. Σαν βάση έχει χρησιμοποιηθεί ένα Dodge Charger του ‘68, παρόμοιο με αυτό που ανεπιτυχώς προσπάθησε να κοντράρει τη fastback Mustang του Steve McQueen στο Bullitt, αν και είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι με το συγκεκριμένο Charger, ο King of Cool θα έχανε το παροιμοιώδες coolness του. 

Βέβαια το βάση είναι σε πολύ γενικές αδρές γραμμές γιατί με τόσα μεταλλικά τμήματα που έχουν αντικατασταθεί από ανθρακόνημα, πιο πολύ με ρέπλικα μοιάζει. Οι μηχανικοί της Speedkore στρίμωξαν έναν Hellephant απόδοσης 1000 ίππων, αλλά και 1000 λιμπρόποδων ροπής. Μια ροπή που μπορεί να κάνει αυτό το Charger τo πιο glorified εργαλείο απόξεσης ασφάλτου. 

 

 

Φυσικά το σασί δέχθηκε ανθρακονημάτινες ενισχύσεις σε πάτωμα, μπάρες έδεσαν τους θόλους και ένα rollcage δίνει μια κάποια ιδέα ασφάλειας στην πλοήγηση. Όπως πολύ λογικά συμπεραίνει κανείς, το σύστημα της εξάτμισης είναι πλήρως απαλλαγμένο από σιγαστήρες και αχρείαστες κούρμπες, όπως βγαίνουν τα καυσαέρια από τους 8 αυλούς εξαγωγής, έτσι βγαίνουν στην ατμόσφαιρα. 

Η ανάρτηση θεωρητικά μπορεί να διαχειριστεί όλη αυτή την κτηνώδη ιπποδύναμη με μεγαλύτερα ψαλίδια και custom coilovers και με τη βοήθεια των 20ιντσων ελαστικών της Pirelli το Hellucination μπορεί να επιταχύνει χωρίς απαραίτητα να φιτιλιάζει τα πίσω ελάστικά του.   To ανθρακόνημα σε αυτό το Charger βρίσκεται κυριολεκτικά παντού, σε κάθε ορατό ή αόρατο σημείο. Για παράδειγμα οι ολόκληρες οι πόρτες, από το πλαίσιο μέχρι την επένδυση είναι από αυτό το εξωτικό, μυστηριώδες και πανάλαφρο αυτό υλικό. 

 

 

Για τους μηχανικούς της Speedkore η δημιουργία ενός ανθρακονημάτινου Charger του ‘68 με απόδοση 1000 ίππων θα μπορούσε να είναι μια απλή επίδειξη δύναμης των δυνατοτήτων της εταιρείας, όμως για αυτούς τους ρομαντικούς είναι κάτι παραπάνω. Το Dodge Charger έχει αποτυπωθεί στο DNA πολλών γενεών της Αμερικής από το Bullitt, μέχρι το Dukes of Hazzard, το πολιτιστικό αποτύπωμα αυτού του αυτοκινήτου ξεπερνά κατά πολύ τους 1000 ίππους. Το Hellucination είναι ένας φόρος τιμής σε μια εποχή που μύριζε καμένο λάστιχο και άκαυστη βενζίνη που έχει περάσει ανεπιστρεπτί και οι νέες γενιές δεν τη ζήσουν μόνο μέσα από δευτερογενείς αναμνήσεις και αφηγήσεις, αυτό το Charger ίσως προλάβει μισή γενιά ακόμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved