To πιο παράξενο SUV γιορτάζει τα 60 χρόνια James Bond

To Moke ξεκίνησε για το πεδίο της μάχης, αλλά ήταν πολύ χαριτωμένο για μια τέτοια αποστολή.

Μπορεί να μοιάζει, και να είναι πράγματι, με το ιδανικό όχημα για να πηγαίνεις από τη μία παραλία σε κάποια άλλη σε κάποιο κυκλαδονήσι, αλλά η αλήθεια είναι ότι το Moke ξεκίνησε με πολύ πιο φιλόδοξα σχέδια. Βασισμένο στα μηχανικά μέρη του Mini, ήταν μια ιδέα για ένα όχημα που θα μπορεί να συνοδεύει αλεξιπτωτιστές και άλλες ειδικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης. Ο μικρός του όγκος και το ανύπαρκτο βάρος θα το έκαναν ιδανικό για αερομεταφορά, όμως το σχέδιο της επιστράτευσης του Moke ανακόπηκε πριν καν ολοκληρωθεί. 

 

 

Ευτυχώς κάποιοι είδαν σε αυτό ένα ευχάριστο όχημα αναψυχής και το Moke βρήκε τον δρόμο για παραλίες, γήπεδα γκολφ, resorts και άλλα ευαγή ιδρύματα. Με τα μέρη που σύχναζε ήταν σχεδόν νομοτέλεια να το δούμε και σε κάποια ταινία του James Bond και για την ακρίβεια το είδαμε σε τέσσερις διαφορετικές, το μοναδικό Bond car με πολλαπλές εμφανίσεις μετά την Aston Martin DB5. To Moke αποτέλεσε όχημα διαφυγής για τον 007 στο You Only Live Twice, Live and Let Die, The Spy Who Loved Me και στο Moonraker, κάτι που δείχνει ότι η αρχική ιδέα να ρίξουν αυτό το χαριτωμένο αυτοκίνητο σε επικίνδυνες αποστολές δεν ήταν και τόσο παράλογη.

 

 

Μια τέτοια σχέση μεταξύ ανδρός και μηχανής οφείλει να τιμηθεί και ευτυχώς τα 60α γενέθλια του James Bond βρίσκουν το Moke ακόμα στην παραγωγή. To χαλαρό lifestyle που αποπνέει το καθιστά ακόμα και σήμερα ιδανικό όχημα για μικρές αποδράσεις σε resorts και όντας στο πνεύμα της εποχής είναι ηλεκτροκίνητο, αν και δεν έχει καμία σχέση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων τύπου Tesla. 

Γιατί μια Lotus κατάφερε να ξεπεράσει τις Aston Martin ως το πιο αγαπητό Bond car

H συγκεκριμένη ειδική έκδοση αντλεί έμπνευση από την ταινία Live and Let Die και εκτός από ο μπλε χρώμα και τα επετειακά αυτοκόλλητα, τη ματιά κλέβουν οι ξύλινες επενδύσεις σε ταμπλό, τιμόνι και λεβιέ από ξύλο δέντρου μάνγκο. Με τιμή λίγο κάτω από τα 30.000$ και 6 μήνες χρόνο αναμονής σίγουρα δεν είναι το καθημερινό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για όλους, όμως σίγουρα είναι μια πολύ πιο καλαίσθητη και οικολογική επιλογή για όσους επιμένουν να πηγαίνουν στις παραλίες με θηριώδη SUV που καίνε τη μισή πετρελαιοπαραγωγή του Κουβέιτ κάθε καλοκαίρι. Άλλωστε και ο James Bond με αυτό πήγαινε για μπάνιο, με μοναδική εξαίρεση την υποβρύχια Lotus Esprit φυσικά. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved