Τέσσερα σημάδια ότι το αυτοκίνητο χάνει λάδια

Δεν είναι ανάγκη να χαλάσεις τον κινητήρα σου αν έχεις διαβάσει τα σημάδια.

Το λένε οι μηχανικοί και το φωνάζουν. Το λάδι είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο αυτοκίνητο. Χωρίς αυτό, ο κινητήρας σου πάει για ανακύκλωση και γίνεται κομμάτια στο παραμικρό. Δεν χρειάζεται να φτάσεις στο σημείο αυτό ωστόσο. Τα λάδια «φωνάζουν» από μόνα τους όταν υπάρχει πρόβλημα και ειδικά διαρροή. Απλά πρέπει να ξέρεις να τα διαβάσεις. 

 

 

1. Η μυρωδιά

Ακόμη και αν η διαρροή δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτή, το πιο πιθανό είναι ότι θα καίγονται πολύ μικρά εξαρτήματα που θα δημιουργούν μία χαρακτηριστική μυρωδιά – και δεν είναι ανάγκη να δεις καπνό για να καταλάβεις ότι κάτι πήγε στραβά.

Car Smells

2. Η υπερθέρμανση του κινητήρα

Το λάδι παίζει ουσιαστικό ρόλο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του κινητήρα. Λιπαίνει τα έμβολα και φροντίζει να λειτουργούν ομαλά. Χωρίς την κατάλληλη λίπανση, τα έμβολα θα τριφτούν πάνω σε άλλα μέρη του κινητήρα, θα παράγουν μεγάλες ποσότητες θερμότητας και ενδεχομένως θα προκαλέσουν  μπλοκάρισμα και να σπάσουν τον κινητήρα. Εάν υπάρχει διαρροή λαδιού,  η στάθμη θα πέσει πολύ χαμηλά και ο κινητήρας θα υπερθερμανθεί.

3. Τα σημάδια στο δρόμο

Αν παρκάρεις το αυτοκίνητο για αρκετές ώρες, φρόντισε να δεις μετά την άσφαλτο στο ύψος του κινητήρα. Αν υπάρχει διαρροή και το αμάξι στάζει λάδια από τον κινητήρα, θα βρεις φρέσκες κηλίδες. Αν είναι κίτρινες, ο κινητήρας «φτύνει» τα λάδια, ενώ αν είναι μαύρες το πιο πιθανό είναι πως τα καίει.

car dripping leaking

4. Το λαμπάκι που δεν πρέπει αγνοείς

Υπάρχει λόγος που ανάβει. Θα σας ειδοποιήσει εάν η στάθμη λαδιού ή η πίεση λαδιού είναι χαμηλότερη από το κανονικό. Αν και δεν σημαίνει απαραίτητα πως υπάρχει διαρροή (μπορεί να είναι από πίεση λαδιού, μέχρι βαλβίδα και ελαττωματικό φίλτρο), το σίγουρο είναι πως πρέπει να  το πας συνεργείο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved