Death Race 2000: Ο David Carradine είχε το πιο «κακό» κινηματογραφικό αυτοκίνητο

50 χρόνια μετά το Alligator Car δείχνει ακόμα έτοιμο να κατασπαράξει τον Sylvester Stallone.

Σήμερα όλοι ξέρουμε πως αν θες να στήσεις ένα «κακό» κινηματογραφικό αυτοκίνητο, πρέπει πρώτα από όλα να είναι μαύρο για να εκπέμπει μοχθηρότητα και απειλητικότητα. Ίσως αυτός να είναι κι ένας από τους λόγους που ποτέ δεν πήραμε στα σοβαρά για Bond Villain τον Zao με την έντονα πράσινη Jaguar XKR με τα πορτοκαλί πυραυλάκια, ωστόσο τα 70s ήταν μια εντελώς διαφορετική αισθητικά εποχή, κι αν δεν μας πιστεύεις δεν έχεις παρά να ρωτήσεις τον πατέρα σου για ποιον λόγο φορούσε πορτοκαλί παντελόνι καμπάνα. 

Στο πνεύμα λοιπόν της εποχής ήταν και το Death Race 2000, που ξεκίνησε ως cult ταινία από την αρχή, όμως πλέον θεωρείται μια από τις πιο επιδραστικές ταινίες του είδους αφού χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε το είδος των ταινιών με σύγχρονους μονομάχους που πρσφέρουν τη ζωή τους με αντάλλαγμα το θέαμα και την ελευθερία. Από το Saw μέχρι τα Hunger Games, όλα χρωστούν την ύπαρξή τους στο Death Race 2000. 

 

 

Με τα σημερινά δεδομένα το αυτοκίνητο-αλιγάτορας που οδηγούσε ο David Carradine είναι περισσότερο αστείο, παρά τρομακτικό, όμως είπαμε 70s και το Death Race 2000 γυρίστηκε στην καρδιά αυτής της παράξενης δεκαετίας. Σίγουρα αυτή η «μοϊκάνα» που μοιάζει με ράχη δεινόσαυρου δεν το βοηθάει, αλλά κάτω από το παρδαλό κοστούμι του βρίσκεται ένα ενδιαφέρον αυτοκίνητο.

Μια κινηματογραφική παραγωγή που ήθελε τα δικά της custom αυτοκίνητα και δεν ήθελε να φάει όλο της το budget εκεί, ειδικά μια cult ταινία χωρίς σπουδαία χρηματοδότηση, μπορούσε πάντα να αξιοποιήσει τους χιλιάδες Σκαραβαίους της VW που μπορούσε να βρει παντού στις καλιφορνέζικες μάντρες της εποχής. Μπορεί το σουλούπι του Aligator Car να θυμίζει κάτι πολύ πιο εξωτικό, όπως μια Corvette με τον κινητήρα στο πίσω μέρος, όμως κάτω από το φαντεζί αμάξωμα από fiberglass κρύβεται ένας ταπεινός Σκαραβαίος.

 

 

Αυτό στο πίσω μέρος που ξεπετάγεται και θυμίζει κάποιον κτηνώδη V8 με υπερσυμπιεστή δεν είναι τίποτα άλλο από fiberglass και κάτω από αυτή την οφθαλμαπάτη ευτυχώς δεν βρίσκεται ο ασθμαίνων αερόψυκτος μπόξερ της VW, αλλά το μοτέρ της «αμερικάνικης porsche», αυτό της Corvair. Με τον εξακύλινδρο μπόξερ στο πίσω μέρος αυτού του custom Σκαραβαίου, ο Mr Frankenstein είχε την απαιτούμενη ιπποδύναμη για να βγει νικητής από πολλές μάχες θανάτου.

To Alligator Car που βλέπουμε στις φωτογραφίες πιο πάνω είναι ένα από πέντε πανομοιότυπα αυτοκίνητα που φτιάχτηκαν για τον ρόλο του David Carradine και μετά το τέλος των γυρισμάτων φυλάχθηκε σε άψογη κατάσταση. Το καλύτερο είναι ότι πρόκειται να δημοπρατηθεί από την Mecum και μάλιστα υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσει τις 50.000 δολάρια παρά την ιστορία που κουβαλάει. Μήπως θέλει να ποντάρει κάποιος στον αήττητο Mr Frankenstein; 

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved