Κάμερες θα κόβουν κλήσεις σε θορυβώδη αυτοκίνητα

Κακά μαντάτα για τους εναπομείναντες κάγκουρες με σαξόραλλα, το μέτρο μάλλον δεν αφορά τα παπιά που δεν έχουν πινακίδα

Η πόλη της Νέας Υόρκης άρχισε να εφαρμόζει πιλοτικά ένα πρόγραμμα ελέγχου της ηχορύπανσης μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος καμερών. Μάλιστα αυτές οι κάμερες δεν θα ελέγχονται από την αστυνομία της πόλης, αλλά από το τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος. Νούμερο ένα στόχος των καμερών αυτών είναι τα αυτοκίνητα με θορυβώδεις εξατμίσεις που μετατρέπουν τους δημόσιους δρόμους της πόλης σε σκηνικό των Fast and the Furious.

To σκεπτικό πίσω από το νέο σύστημα αστυνόμευσης της ηχορύπανσης είναι πολύ απλό, οι νέες κάμερες θα έχουν ενσωματωμένο έναν αισθητήρα ήχου ο οποίος θα ενεργοποιείται από ένα επίπεδο ντεσιμπέλ και πάνω και τότε θα φωτογραφίζει το επίμαχο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια ένα αυτοματοποιημένο σύστημα, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση στο μεταξύ, στέλνει μια επιστολή στον ιδιοκτήτη του θορυβώδους αυτοκινήτου μέσω της οποία καλείται να εμφανιστεί, μαζί με το αυτοκίνητο για έλεγχο από τις αρχές. 

 

 

Σε αυτή τη φάση θα έχει την ευκαιρία να «διορθώσει» το πρόβλημα αντικαθιστώντας την εξάτμιση με την εργοστασιακή και να αποφύγει το πρόστιμο σε μια λογική νουθεσίας πριν την επιβολή προστίμου. Αν ο οδηγός αγνοήσει την επιστολή και δεν εμφανιστεί για έλεγχο, τότε βεβαιώνεται αυτόματα πρόστιμο 875$ το οποίο θα μεγαλώνει συνεχώς όσο συνεχίζει να αγνοεί τις κλήσεις. 

Το σύστημα με τις κάμερες για την ηχορύπανση είναι μόνο μία από τις δράσεις που έχει αναλάβει η πόλη της Νέας Υόρκης στον πόλεμο κατά του αστικού θορύβου. Κλιμάκια της τροχαίας εξοπλισμένα με ντεσιμπελόμετρα βεβαιώνουν πρόστιμα ανάλογα με το επίπεδο του θορύβου από 150$ ως 1000$, το οποίο είναι και το υψηλότερο για ηχορύπανση στην Αμερική. 

 

 

Ο θόρυβος θεωρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ποιότητα ζωής στη Νέα Υόρκη, μετά τα υψηλά ενοίκια, ξεπερνώντας ακόμα και τον φόβο της εγκληματικότητας και οι αρχές αποφάσισαν να κάνουν κάτι δραστικό γι’αυτό. Ένα παρόμοιο μέτρο θα ήταν σίγουρα καλοδεχούμενο και στην Ελλάδα και αν μπορούσε να πιάσει κι αυτούς με τους υπερευαίσθητους συναγερμούς, θα ήμασταν πραγματικά ευτυχισμένοι. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved