Η τιμωρία που υπόσχεται να συνετίσει τους μεθυσμένους οδηγούς

Αν δεν μπορείς να βάλεις μυαλό, τότε ίσως μια μακάβρια εργασία να μπορεί να σε βάλει στο σωστό δρόμο.

Στην Ελλάδα δεν μπορείς να πεις ότι είμαστε και ο πιο υπεύθυνος λαός πίσω από το τιμόνι. Η ατιμωρησία που συμβαίνει στους δρόμους της χώρας έχει τοποθετήσει το μικρόβιο στον Έλληνα οδηγό να φέρεται λες και ο δρόμος είναι αποκλειστικά δικός του, δημιουργώντας κίνηση στη Λ.Ε.Α. χωρίς λόγο, παρκάροντας πάνω σε διαβάσεις, πεζοδρόμια ή θέσεις αναπήρων, ενώ μόλις δει πορτοκαλί φανάρι αντί να κόψει ταχύτητα εκείνος γκαζώνει με αποτέλεσμα να περνάει με κόκκινο. Αυτά και πολλά άλλα ισχύουν για τη μέρα, τη νύχτα έχουμε το άλλο κακό συνήθειο. Να βλέπουμε ανοιχτό δρόμο και να το γκαζώνουμε λες και είμαστε ο Hamilton, ή να οδηγούμε μεθυσμένοι μετά από βραδινή έξοδο.

Έχει γίνει και έρευνα που οι Έλληνες είναι οι χειρότεροι οδηγοί, την οποία μπορείς να διαβάσεις στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Δυστυχώς όπως έχει δείξει η ιστορία, η άσφαλτος άμα την προκαλέσεις κρύβει πάντα παγίδες και καρτέρι. Όχι μόνο για σένα, αλλά και για όποιον άτυχο βρεθεί στο διάβα σου.

 

Ένα μακάβριο πρόστιμο είναι η λύση;

Από τη στιγμή που ούτε τα χρηματικά πρόστιμα και η αφαίρεση πινακίδων δεν συνετίζουν τους οδηγούς, ίσως μια μακάβρια τιμωρία τελικά να είναι η λύση. Τουλάχιστον στην Taiwan έτσι έχει αρχίσει να γίνεται και ίσως να αλλάζουν τα πάντα προς το καλύτερο. Στην πόλη Kaohsiung συγκεκριμένα, η τοπική νομοθεσία αποφάσισε να μετατρέψει το πρόστιμο για τους μεθυσμένους οδηγούς σε κοινωνική εργασία. Με ποιο τρόπο; Μα δουλεύοντας στο νεκροτομείο του κεντρικού νοσοκομείου της πόλης.

Λένε πώς αν δεν δεις το θάνατο με τα μάτια σου δεν μπορείς να καταλάβεις τι θα πει κίνδυνος, έτσι λοιπόν μέχρι στιγμής 11 συλληφθέντες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στην πόλη της Taiwan ξεκίνησαν καταναγκαστική εργασία στο νεκροτομείο, καθαρίζοντας τα ψυγεία μέχρι και τα κρεματόρια για τις καύσεις των νεκρών.

Στην Taiwan ο νόμος είναι αμείλικτος με τους μεθυσμένους οδηγούς και μάλιστα πριν δύο χρόνια είχε περάσει σκέψη να επιβάλλεται θανατική ποινή σε όποιο οδηγό αφαιρεί τη ζωή κάποιου όντας υπό την επήρεια αλκοόλ πίσω από το τιμόνι. Ίσως έτσι να πέτυχαν διάνα. Ο χρόνος θα δείξει.

Το αντίδοτο για τους Ρώσους που οδηγούν σαν μεθυσμένοι ακόμα και δεν έχουν πιεί ποιο να είναι άραγε;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved