pexels Πώς θα απαλλαγεί το αυτοκίνητό σου από δυσάρεστες μυρωδιές

Δυστυχώς το άρωμα «καινουργίλας» δεν μπορεί να επανέλθει και θα παραμείνει μια ευχάριστη ανάμνηση, ωστόσο η μπόχα μπορεί να φύγει.

Χάρη στις υπέροχες συνθήκες κίνησης στους δρόμους, περνάμε ένα σεβαστό χρονικό διάστημα της ημέρας μέσα στο αγαπημένο μας τετράτροχο. Η διαμονή σε μέσα σε αυτό έχει γίνει αρκετά πιο βιώσιμη με τις τεχνολογίες συνδεσιμότητας, τα πολυζωνικά συστήματα κλιματισμού κλπ, όμως η καμπίνα του παραμένει ένας κλειστός χώρος που δεν μπορεί να αερίζεται κατά το δοκούν και αυτό έχει το τίμημά του. 

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι καλυμμένο με μοκέτες και ύφασμα τα οποία δεν βγαίνουν και τόσο εύκολα για να τα πετάξεις στο πλυντήριο, ούτε μπορείς να το πλύνεις με το λάστιχο σαν να είναι μπαλκόνι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά να έχεις το αμάξι σου σαν στάβλο, αλλά ούτε και να του βάλεις φωτιά για να γλιτώσεις από αυτό. Πάμε να δούμε τι μπορείς να κάνεις, αλλά και τι να μην κάνεις.

 

 

Ακόμα κι αν είσαι εντελώς υποχόνδριος και οι φίλοι σου απολαμβάνουν να σου κάνουν σιχαμερές φανταρίστικες πλάκες και έχεις το αυτοκίνητό σου πεντακάθαρο, η άσχημη μυρωδιά μπορεί να προέρχεται από κάτι αόρατο, όπως το φίλτρο του κλιματισμού. Βεβαιώσου ότι είναι καθαρό και ότι το έχεις αντικαταστήσει πρόσφατα, μερικές φορές αυτό είναι και το μοναδικό που πρέπει να κάνεις για να μην μυρίζει άσχημα η καμπίνα του αυτοκινήτου. 

Κάθε φορά που πας το αυτοκίνητο για πλύσιμο, μην ξεχνάς το εσωτερικό του. Για να γίνει σωστά η δουλειά πες στο συνεργείο ότι θέλεις καθαρισμό με ατμό στις υφασμάτινες επιφάνειες. Έτσι θα ξεριζώσεις τις αιτίες που προκαλούν τις δυσάρεστες μυρωδιές και δεν θα τις καλύψεις προσωρινά με κάποια πιο ευχάριστη μυρωδιά.

 

 

Αν συνηθίζεις να πηγαίνεις βόλτα τα κατοικίδιά σου με το αμάξι, καλό θα ήταν να μην τα βάζεις να κάθονται απευθείας στο ύφασμα και τη μοκέτα, αλλά να προμηθευτείς ένα ειδικό κάλυμμα. Έτσι θα μειώσεις τις τρίχες και ό,τι άλλο αφήνουν πίσω τους που λερώνουν και δημιουργούν μυρωδιές. Η ηλεκτρική σκούπα είναι το πολυτιμποτερο εργαλείο για τις τρίχες που αφήνουν πίσω τους και μυρίζουν αρκετά. 

Αν πίνεις καφέ με γάλα στο αυτοκίνητο είναι πολύ πιθανό να σου έχει χυθεί λίγο πάνω σου, στο κάθισμα ή στο πάτωμα και για αυτό μπορείς να ευχαριστήσεις τους υπέροχους δρόμους με τις γραφικές σαν το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης λακκούβες που διαθέτουν. Αν προλάβεις το λεκέ στη δημιουργία του το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το σκουπίσεις με λίγο απορροφητικό χαρτί ή πανί με μικροΐνες. Απέφυγε να το τρίψεις, γιατί έτσι κάνεις το γάλα να μπει πιο βαθιά στο ύφασμα και προτίμησε να το κάνει ταμποναριστά. Όταν πας σπίτι καθάρισε τον λεκέ που έχει απομείνει με ένα καθαριστικό που βασίζεται στη δράση ενζύμων. Μην το αμελήσεις γιατί οι λεκέδες από γάλα είναι από τους πιο «μυρωδάτους».

 

 

Όσο καλό κι αν είναι το κλιματιστικό σου, ο ιδρώτας δεν είναι κάτι που μπορείς να αποφύγεις πάντα. Γενικά τα σωματικά υγρά πάνω στις υφασμάτινες επενδύσεις είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, από ιδρώτα και εμετό, μέχρι κάποιο μικροατύχημα όταν το αυτοκίνητο μετατρέπεται σε ερωτική φωλίτσα. Ο πιο εύκολος τρόπος για να απαλλαγείς από αυτά είναι ένα διάλυμα αμμωνίας σε νερό που θα «σπασει» τις πρωτεΐνες και μαζί με τον λεκέ θα φύγει και η μυρωδιά. Αργότερα, και σε αυτή την περίπτωση ο καθαρισμός με ατμό θα απομακρύνει και την παραμικρή ιδέα μυρωδιάς που έχει απομείνει. 

Η μυρωδιά από το τσιγάρο είναι ίσως η πιο επίμονη μιας και τα σωματίδια που την προκαλούν είναι πολύ μικρότερα και δεν είναι εύκολο να απομακρυνθούν. Αν καπνίζεις μέσα στο αυτοκίνητο τότε θα πρέπει να αλλάζεις πολύ πιο συχνά το φίλτρο του αέρα και να πλένεις τις πλαστικές επιφάνειες με κάποιο υγρό καθαριστικό, θα δεις πολύ μεγάλη διαφορά ακόμα και χωρίς καθαρισμό με ατμό. 

 

 

Ο συνδυασμός υγρασίας και υπολειμμάτων φαγητού, ναι, εσένα που επιμένεις να μασουλάς τυρόπιτες στην κίνηση κοιτάμε, μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία μούχλας σε δύσκολα προσβάσιμα σημεία. της μοκέτας του σαλονιού. Αυτή η μούχλα δεν είναι μόνο δυσάρεστη στη μυρωδιά, αλλά και επικίνδυνη όταν την εισπνέουμε. Εδώ το καθάρισμα με ατμό είναι μονόδρομος για να φύγουν όλα τα υπολείμματα μούχλας γιατί ακόμα και το παραμικρό ίχνος μπορεί να μεγαλώσει και πάλι. 

Σε όλες τις περιπτώσεις καθαρισμού το μοναδικό μυστικό είναι η υπομονή. Όσο μπορείς άσε ανοιχτά παράθυρα ή/και πόρτες μετά τον καθαρισμό για να στεγνώσει όσο καλύτερα μπορεί το εσωτερικό. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved