Το πιο δυνατό και το πιο γρήγορο SUV είναι μια Aston Martin

Περιμένοντας τη Ferrari Purosangue η κατηγορία έχει μια νέα βασίλισσα.

Είναι μάλλον απίθανο για κάποιο από τα SUV της κατηγορίας επιδόσεων να πατήσει έστω και λίγο πατημένο χωματόδρομο, όμως η SUVοποίηση που επελεάυνει σε κάθε κατηγορία αυτοκινήτου, από τα αυτοκίνητα πόλης, μέχρι τους σκληροπυρηνικούς κατασκευαστές εξωτικών supercars, έχει δημιουργήσει τουλάχιστον ένα SUV για κάθε χρήση. Ακόμα και για αυτές που δεν βγάζουν και πολύ νόημα.

 

 

Στην κατηγορία των πολύ γρήγορων SUV υπάρχει ένας σχετικός συνωστισμός στην περιοχή των 600+ ίππων. Η Bentley Bentayga W12 Speed των 626 ίππων και η Lamborghini Urus των 641 είναι μόνο μερικά από τα δείγματα της κατηγορίας. Όμως ήρθε η ώρα για το πρώτο SUV παραγωγής των 700 ίππων και αυτό δεν είναι άλλο από τη γρήγορη έκδοση της Aston Martin DBX.

Όπως δηλώνει και το όνομά της, η DBX 707 έχει 700 ίππους, κι ένα λογοπαίγνιο που θυμίζει James Bond θα συμπληρώσουμε, δηλαδή 155 περισσότερους από την απλή DBX. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ίδιος τετράλιτρος V8 της AMG, αλλά του κάνουν παρέα δύο νέα μεγαλύτερα ρουλεμανάτα τούρμπο και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις, όλες από τα χέρια των μηχανικών της βρετανικής εταιρείας. 

 

 

Το αποτέλεσμα είναι ένα εμφατικό 3,1 για τα πρώτα 100 χαω από στάση και μια τελική 310 χαω. Νούμερα εντυπωσιακά για τον όγκο της DBX, αλλά και διαπιστευτήρια για τον τίτλο του πιο δυνατού και γρήγορου SUV παραγωγής.

Στο εξωτερικό, ο αγριεμένος χαρακτήρας της DBX 707 υπογραμμίζεται από τη νέα μεγαλύτερη μάσκα, τους ανασχεδιασμένους και πιο επιθετικούς προφυλακτήρες και το σκούρο χρώμιο που έχει αντικαταστήσει το λαμπερό της απλή έκδοσης. Για να δούμε αν οι ανταγωνιστές θα σηκώσουν το γάντι και εισέλθουμε την επόμενη χρονια στην εποχή των SUV παραγωγής που θα φλερτάρουν με τους 800 ίππους.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved