Η Corvette Z06 μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις την ιστορία των τεσσάρων τροχών

70 χρόνια τώρα η Chevrolet Corvette ανοίγει τον δρόμο μπροστά σου.

Η κορυφαία έκδοση Z06 της όγδοης γενιάς Corvette παρουσιάστηκε απόψε και διαθέτει τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό V8 βενζινοκινητήρα παραγωγής στον πλανήτη.

Μέχρι την πέμπτη γενιά της Corvette(C5), η ονομασία Z06 αποτελούσε τον κωδικό για το πακέτο βελτίωσης του μοντέλου σε περίπτωση ο ιδιοκτήτης ήθελε να ανακαλύψει τα όρια του και της Corvette σε μια πίστα. Από την πέμπτη γενιά και μετά, δηλαδή στις C5, C6, C7 και μέχρι σήμερα στην C8, ο κωδικός Z06 κοσμούσε την κορυφαία “πιστάδικη” έκδοση της Corvette, μετατρέποντας το sports car σε supercar.

 

 

Η τελευταία γενιά C8 της Corvette είναι η πρώτη κεντρομήχανη στην ιστορία του μοντέλου, στοιχείο που βοήθησε τους μηχανικούς να φτιάξουν ένα ακόμα πιο απόλυτο μηχάνημα οδήγησης.

 

 
 

Πέρα όμως από τις δυνατότητές της στην πίστα, οι μηχανικοί της Corvette υποστηρίζουν ότι είναι και ένας πραγματικός ταξιδευτής υψηλών επιδόσεων για όλες τις συνθήκες και όλα τα μέρη του κόσμου, προσφέροντας παράλληλα όλα τα κομφόρ στην καμπίνα που θυμίζει πιλοτήριο. Για αυτόν τον λόγο μεταξύ τους το αναφέρουν και ως “global supercar”.

 

 
 

Υπάρχει επίσης μια σειρά από κονκάρδες για την 70η επέτειο, από τον επανασχεδιασμό των Corvette, του λογότυπου του καπό μέχρι τα καθίσματα, το τιμόνι και τα μαρσπιέ του εσωτερικού, καθώς και ένα προσαρμοσμένο σετ αποσκευών με κόκκινες ραφές.

Η πρώτη Corvette Z06 θα είναι μια έκδοση για την 70η επέτειο και ο κόσμος θα τη δει πολύ σύντομα στη δημοπρασία Barrett-Jackson's Scottdale στις 29 Ιανουαρίου.

Όλα τα έσοδα από την πώληση θα πάνε στην Operation Homefront, έναν εθνικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επικεντρώνεται στη δημιουργία ισχυρών, σταθερών και ασφαλών οικογενειών.

Η Chevy έβαλε σε δημοπρασία επίσης την πρώτη Corvette Stingray της γενιάς C8 το 2020 για το εκπληκτικό ποσό 3 εκατομμυρίων δολαρίων, οπότε αναμένεται ότι η Corvette Z06 VIN 001 του 2023 υψηλότερης απόδοσης θα είναι σαν φρέσκο βούτυρο στις πωλήσεις.

Corvette


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved