H Kawasaki Z650RS πιστεύει πως πέτυχε τον απόλυτο συμβιβασμό

Γιατί άργησε τόσο πολύ μια φιλική μοτοσικλέτα καθημερινής χρήσης με ρετρό στοιχεία;

Είναι το δίλημμα που αντιμετωπίζουν όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές νεορετρό μοτοσικλετών. Η καρδιά λέει να προχωρήσουν στην αγορά μιας τέτοιας μοτοσικλέτας, ενώ το μυαλό λέει να πάνε στην ασφάλεια μιας συμβατικής εμφάνισης μηχανής. Αλλά γιατί να υπάρχει αυτό το δίλημμα;

 

 

Η Kawasaki ήταν η πρώτη ιαπωνική εταιρεία που μπήκε δυναμικά στη μόδα των νεορετρό μοτοσικλετών με το W650, το οποίο ήταν τόσο καλό που το έβλεπαν οι κάτοχοι παλιών βρετανικών μοτοσικλετών και αναρωτιόντουσαν τι μπορεί να πήγε τόσο λάθος με την αγγλική βιομηχανία. Όμως παρά το ότι το W650 ήταν μια καθόλα σύγχρονη μοτοσικλέτα, για κάποιους ήταν πολύ αληθινά ρετρό για να γίνει η μία και μοναδική μοτοσικλέτα καθημερινής χρήσης.

 

 

Αυτό το πρόβλημα αντιμετώπισαν και άλλοι κατασκευαστές που μπήκαν στον χορό των νεορετρό από την Triumph μέχρι τη Moto Guzzi και η λύση που προκρίθηκε ήταν η επέκταση της γκάμας αυτών των μηχανών ώστε να βρει ο καθένας αυτή που του ταιριάζει περισσότερο. Όμως οι Ιάπωνες πήραν μια άλλη οδό.

Στα χνάρια της Yamaha που απλά έντυσε με ένα vintage αισθητικής κοστούμι τη  σειρά MT παρουσιάζοντας τη σειρά XSR, η Kawasaki μας φέρνει τη μικρή αδερφή της Z900RS, την Z650RS. Tον κινητήρα της τον ξέρουμε ήδη, είναι ο ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά που φοράνε τα Versys, Vulcan και Z650, αλλά και πλήθος άλλων κινέζικων μοτοσικλετών που τον αναπαράγουν κατόπιν αδείας. Αυτή τη φορά όμως έχει το πιο στιλάτο κοστούμι από ποτέ.

 

 

Από το Z900RS δανείστηκε τις καλαίσθητες χρυσές ζάντες και τα διπλά αναλογικά όργανα με τα χρωμιωμένα πλαίσια. Κάτω από το ρετρό ρεζερβουάρ κρύβεται επιμελώς ένα Z650 και αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος αγοραστής δεν πρόκειται να κάνει κανέναν συμβιβασμό στη χρηστικότητα από τη στιγμή που θα έχει ανάμεσα στα πόδια του μια απολύτως σύγχρονη μοτοσικλέτα. 

Αν συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό η άφιξη τόσο καλών και τόσων πολλών χρηστικών νεορετρό μοτοσικλετών, το δίλημμα χρηστικότητας και αισθητικής θα γίνει σύντομα μακρινή ανάμνηση για τους υποψήφιους αγοραστές.   

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved