Τι θα λέγατε για ένα ολοκαίνουργιο κλασικό mini;

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας old school κινητήρας που ακούγεται δυνατά…

Τα κλασικά mini είναι από τα πιο αγαπημένα πειραματόζωα των ηλεκτροκίνητων restomods και όχι άδικα αν μας ρωτάτε. Το μέγεθός τους τα καθιστά ιδανικά για αστική χρήση, εκεί που ο ηλεκτροκινητήρας νικάει κατά κράτος τους παραδοσιακούς βενζινοκινητήρες. Αν αθροίσουμε και τον απεριόριστο δείκτη fun to drive που έχουν τα κλασικά mini, που κανένας ηλεκτροκινητήρας δεν μπορεί να περιορίσει, τότε έχουμε το αυτοκίνητο πόλης των ονείρων μας. Μήπως όμως κάτι μας διαφεύγει;

 

 

Τα λιλιπούτεια αυτά τα τετράτροχα έχουν γράψει τον δικό τους θρύλο στην ιστορία της αυτοκίνησης με αντίστοιχα μικρούς κινητήρες εσωτερικής καύσης και αυτή την κληρονομιά θέλησε να κρατήσει ζωντανή η David Brown Automotive. Πρόκειται για μια εταιρεία που ειδικεύεται σε ανακατασκευές κλασικών βρετανικών αυτοκινήτων και οι μοναδικές «καινοτομίες» που τους εισάγουν είναι οι άκρως απαραίτητες για οδήγηση στους σύγχρονους δρόμους. 

 

 

Το Oselli Edition έχει έναν αυθεντικό κινητήρα mini κάτω από καπό του, αλλά με τα κατάλληλα καλούδια με τα οποία το προίκισαν, έχει καταφέρει να φτάσει τους 125 ίππους. Αυτοί είναι αρκετοί για να στείλουν την πανάλαφρη καρότσα του mini στα 100 χαω σε 7 και κάτι δεύτερα

Για την κατασκευή του χρειάστηκαν περίπου 1400 εργατοώρες, μιας και φτιάχτηκε από την αρχή, από σκέτη λαμαρίνα, και θα το ακολουθήσουν ακόμα 59 παρόμοια αυτοκίνητα. 

 

 

 Οι 60 τυχεροί αγοραστές θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο βασικά χρώματα, το γκρι που βλέπετε στις φωτογραφίες και ένα «σπασμένο», ενώ υπάρχει περαιτέρω δυνατότητα customizing με κόκκινη, μπλε ή πράσινη ρίγα να διατρέχει το, mini, αμάξωμα κατά μήκος. 

Στο φροντισμένο εσωτερικό του βλέπουμε όλες τις σύγχρονες ανέσεις χωρίς να αλλοιώνεται ο κλασικός χαρακτήρας του mini. Οι ζώνες ασφαλείας πολλαπλών σημείων και τα bucket καθίσματα δεν αφήνουν περιθώριο για τις «αγωνιστικές» διαθέσεις του Oselli Edition ενώ υπάρχει και η επιλογή για διθέσια ή τετραθέσια διάταξη. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved