Η Mercedes τιμά τη μνήμη του Virgil Abloh με μια εντυπωσιακή Maybach

Αυτή η Maybach ήταν μία από τις τελευταίες δημιουργίες του επιδραστικού σχεδιαστή.

Όπως ο Virgil Abloh κατάφερνε να συνδυάζει το street style με την υψηλή ραπτική έτσι και στη συνεργασία του με τη Mercedes προσπάθησε να εγκλωβίσει την πολυτέλεια μέσα σε ένα περιπετειώδες περιτύλιγμα. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που συνεργάστηκε με τη Mercedes αψηφώντας τα όρια μεταξύ των ασφάλτινων και των εκτός δρόμου οχημάτων, είχε προηγηθεί το ηλεκτρικό race car με βάση το κλασικό G-Wagen. 

 

 

To Project Maybach ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά ο Abloh δεν πρόλαβε να το δει στην επίσημη παρουσίασή του. Επίσης δεν έχει καμία πιθανότητα παραγωγής μιας και είναι 100% ένας καμβάς αισθητικής άσκησης. Ωστόσο σύμφωνα με τη Mercedes και τον Abloh, μέσα από το Project Maybach μπορεί να διαμορφωθεί ο χαρακτήρας των αυτοκινήτων του μέλλοντος. 

 

 

To μήκους 6 μέτρων κουπέ έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θυμίζουν Maybach, όπως η γρίλια μπροστά, άλλα ταυτόχρονα ασκεί σχεδιαστικές ακροβασίες. Τα χρώματα και ο εξοπλισμός στην οροφή με το εξωτερικό roll cage θυμίζουν τα Defender του Camel Trophy, όπως και οι ζάντες που μοιάζουν με απλές ατσάλινες. 

Μπαίνοντας στο εσωτερικό όμως αντικρίζουμε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Τα χρώματα συνεχίζουν να θυμίζουν έρημο όμως ο συνδυασμός δέρματος και απλών γραμμών αναδύουν μια αίσθηση λιτής πολυτέλειας. Τα καθίσματα είναι σαν έχουν βγει από το σετ της Οδύσσειας του Διαστήματος και μπορούν να μεταμορφωθούν σε κρεβάτια με μία κίνηση. 

 

 

Παρά το μέγεθος και τον πολυτελή του χαρακτήρα, το Project Maybach ακολουθεί τις επιταγές της βιωσιμότητας. Προφανώς και είναι ηλεκτροκίνητο, όμως δεν έχει και τόσο μεγάλη ανάγκη την παροχή ρεύματος για την φόρτιση. Ένα σημαντικό μέρος της ενέργειας που χρειάζεται, δίνεται από τα ηλιακά πάνελ που έχουν τοποθετηθεί κάτω από το διάφανο καπό.   

O αρχικός σχεδιασμός ήταν να μην παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό το Project Maybach. Όμως μετά από συνεννόηση με την οικογένεια του Virgil Abloh θα εκτεθεί στο μουσείο Rubbell στο Μαϊάμι με την πρόσβαση να επιτρέπεται σε αυτή τη φάση μόνο σε σπουδαστές σχεδίου.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved