Αυτή η Shelby Cobra είναι η επιτομή της λιτής ωμότητας

Είναι άβαφη, σπαρτιατική και με έναν υπερκυβισμένο κινητήρα 7700 κυβικών που αποδίδει 550 ίππους.

Όταν ο Carroll Shelby θέλησε να φτιάξει το απόλυτο αυτοκίνητο για τον δρόμο και τις πίστες, το μόνο που χρειαζόταν να κάνει είναι να συνδυάσει δυο διαφορετικές σχολές σκέψης. Παίρνοντας ένα ελαφρύ και άκαμπτο σασί από τη Μεγάλη Βρετανία και τοποθετώντας σε αυτό έναν μυώδη αμερικανικό V8 είχε τη συνταγή που θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τις Ferrari, και το έκανε.

 

 

Η Cobra του Carroll Shelby ήταν ένα τόσο εμβληματικό αυτοκίνητο, που κατάφερε να μείνει στην παραγωγή και πολλές δεκαετίες αργότερα, όταν κανείς δεν θα τολμούσε να βάλει στην πίστα ένα τέτοιο κλασικό κόσμημα. Ακόμα και 30 χρόνια μετά η Cobra συνέχισε να παράγεται και να προσφέρει απλόχερα την αδρεναλίνη και την συγκίνηση με πιο σύγχρονους κινητήρες όπως αυτή εδώ. 

 

 

Το σασί αυτής της Cobra έχει τα specs του 1965 και έχει κατασκευαστεί από την Kirkham Motorsports. Είναι άβαφο, όπως ακριβώς παρέδιδαν τότε τις Cobra για αγωνιστική χρήση για τη βάψει ο καθένας στα αγωνιστικά του χρώματα. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας σύγχρονος κινητήρας της εταιρείας του Carroll Shelby. Όμως οι 427 κυβικές ίντσες δεν κρίθηκαν αρκετές και έφτασε τις 465 ή τα 7,7 λίτρα για όσους εμμένουν στο μετρικό σύστημα.Σφυρήλατα πιστόνια, εκκεντροφόρος με μεγαλύτερο βύθισμα και αλουμινένιες κεφαλές, φτάνουν τον αμερικάνικο οκτακύλινδρο στα 550 άλογα. 

 

 

Το εσωτερικό είναι πιο μαύρο κι από τη νύχτα στα βουνά με μαύρο δέρμα να ντύνει τα καθίσματα και μαύρες να παραμένουν οι επιφάνειες στο ταμπλό, το εσωτερικό των θυρών και το πάτωμα. Πιθανότητα το κατάμαυρο εσωτερικό επιλέχθηκε για να μην κλέψει ούτε για λίγα δευτερόλεπτα το βλέμμα από τη καλογυαλισμένη εξωτερική όψη της Cobra.

Αυτή η πανέμορφη Cobra με το θανατηφόρο δάγκωμα είναι προς δημοπράτηση από τον οίκο RM Sotheby’s και η τιμή που αναμένεται να πιάσει στην προσεχή δημοπρασία στο Las Vegas αναμένεται να πλησιάσει το μισό εκατομμύριο δολάρια. 

   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved