Αυτοκίνητα των 80's που σίγουρα θα τα ξαναδείς στο μέλλον

Μερικά από τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα έρχονται από το παρελθόν.

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο αλλά μερικά από τα αυτοκίνητα που είχαν οι γονείς και οι θείοι μας σίγουρα θα τα ξαναδείς στο μέλλον κάποια στιγμή. Κι αυτό γιατί φυσικά οι μόδες κάνουν κύκλο όπως όλα τα πράγματα άλλωστε σε αυτόν τον κόσμο. Τι γινόταν όμως πίσω σε εκείνη την εκλεκτή και παράξενη δεκαετία του 1980;

 

 
 

Κάποια απλώς φρεσκάρονταν ή αναβαθμίζονταν, παίρνοντας τη σκυτάλη από τα ορίτζιναλ, αλλά και κάποια ήταν ολοκαίνουργια ανοίγοντας νέους δρόμους. Είτε από εταιρείες με περιορισμένη παραγωγή είτε από μαζικούς κατασκευαστές.

Δες παρακάτω μερικά από τα πιο τρελά αυτοκίνητα των 80’s:

 

 

Στα δικά μας, λοιπόν, οι Γερμανοί δερνόντουσαν με τους Ιταλούς, οι Αμερικανοί υπέφεραν από την πετρελαϊκή κρίση, τις νόρμες ρύπων και την αντικατάσταση των καρμπιρατέρ με ψεκασμό που επέβαλλαν, οι Ιάπωνες έβγαιναν από τις σκιές και προετοιμάζονταν για τον «βομβαρδισμό» των 90’s.

Αυτά και κάμποσα ακόμα θα θυμηθούμε σε δυο μέρη. Μαύροι προφυλακτήρες και μαρσπιέ παρέα με κίτρινους προβολείς ομίχλης κι όλο το πακέτο. Η Honda παρείχε μοτέρ-πρωταθλητές αντί για χλοοκοπτικά, η Lancia ήταν από τις πιο εμπορικές εταιρίες και σάρωνε στα ράλι.

 

 
 

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η οικονομία των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών είχε πληγεί από την ύφεση, αλλά παρόλα αυτά η βιομηχανία του αυτοκινήτου κλιμάκωνε την παρουσία της με νέα μοντέλα για να δελεάσει το αγοραστικό κοινό. Κάποια από αυτά ήταν συνταρακτικά, αλλά και κάποια επιεικώς μέτρια.

Δες παρακάτω μερικά ακόμα κλασικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του '80:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved