Αυτό το Land Rover είναι εξοπλισμένο με δύο πολυβόλα και κυκλοφορεί νομιμότατα στον δρόμο

Λέτε να είναι αυτή η λύση για την Κηφισίας κάθε πρωί;

Ποτέ δεν λέμε όχι σε ένα παλιό καλό Land Rover και όταν πρόκειται για ένα Series III του 1984 με πραγματική στρατιωτική θητεία στο CV του, το θέλουμε ακόμα περισσότερο. Το συγκεκριμένο Land Rover είναι στην έκδοση Gunship και όπως πολύ σωστά καταλάβατε, είναι εφοδιασμένο με δύο πολυβόλα, ένα διαμέτρου .30 κι ένα .50. 

 

 

Μπορεί να είναι ένα απόλυτα βρετανικό icon, όμως το συγκεκριμένο «υπηρέτησε» στη, Δυτική αρχικά, και στη συνέχεια την ενιαία Γερμανία μέχρι το 2000. Όχι, δεν υπήρξε καμία περίπτωση να προδώσουν οι Γερμανοί το δικό τους G-Wagen για χάρη του βρετανικού alter ego του, αλλά ήταν μέρος του εξοπλισμού των βρετανικών δυνάμεων που έμειναν επί γερμανικού εδάφους καθόλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Μετά την «αποστρατεία» του πέρασε στα χέρια κάποιου συλλέκτη μέσω του αντίστοιχου γερμανικού ΟΔΔΥ και υπέστη μόνο τις άκρως απαραίτητες εργασίες επιστρέφοντας στη γενέτειρά του.

 

 

Εκτός από το νέο καρμπυρατέρ, αμορτισέρ, ιμάντες και φρένα, το Land Rover Gunship διατηρεί στο ακέραιο την πατίνα του βετεράνου. Τα πολυβόλα έχουν αντικατασταθεί με τις αντίστοιχες ρέπλικες για να διατηρήσει τον road legal χαρακτήρα του και πλέον διατίθεται και πάλι προς πώληση. Τη διαδικασία έχει αναλάβει ο οίκος RM Sotheby’s και η τιμή του αυθεντικά μάχιμου Land Rover αναμένεται να πιάσει τις 20.000 λίρες. 

 

 

Εμείς το μόνο που σκεφτόμαστε βλέποντάς το είναι θα ανοίγει αμέσως ο δρόμος όσο πηγμένος κι αν είναι από την κίνηση, μόνο και μόνο στη θέα των ψεύτικων πυροβόλων του. Ε, κι όταν ανοίξει ο καιρός γίνεται και το ιδανικό όχημα για ανέμελες βόλτες στα νησιά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved