Μια κλασική Alfa με τον κινητήρα της σύγχρονης Giulia GTA ξυπνάει τις αισθήσεις

Μια από τις πιο κλασικές και καλλίπυγες σιλουέτες στην ιστορία της αυτοκίνησης συναντά στην ωμή δύναμη των V6 των 2,9 λίτρων σε ένα άψογα εκτελεσμένο restomod.

H Automobili Totem τάραξε τα νερά εις διπλούν όταν παρουσίασε την GT Electric. Ήταν ένα ηλεκτροκίνητο restomod βασισμένο στην Alfa Romeo 1300/1600 GT Junior με ιπποδύναμη που έφτανε τους 518 ίππους. Το κοινό διχάστηκε, πολλοί ήταν αυτοί που είδαν μια πανέμορφη κλασική Alfa να χάνει τον χαρακτήρα της και κυρίως τη μελωδική της φωνή. Ακόμα και οι οπαδοί των restomod είπαν κάπου ώπα με τη μεταμόσχευση της ηλεκτρικής καρδιάς. 

 

 

Γι’αυτό οι δαιμόνιοι τύποι της Automobili Totem επέστρεψαν στον τόπο του εγκληματος με μια βενζινοκίνητη εκτέλεση του ίδιου έργου. Το όνομα αυτού GT Super και ως βάση χρησιμοποιήθηκε και πάλι μια καρότσα της κλασικής σειράς των Alfa 1300/1600 GT Junior, αλλά αυτή τη φορά κάτω από το καπό μπήκε η εξακύλινδρη καρδιά της μακρινής της απογόνου, Alfa Giulia GTA.

 

 

Θα έλεγε κανείς πως οι 533 ίπποι της σύγχρονης GTA θα ήταν κάτι παραπάνω από αρκετοί για το 50 ετών σασί της Junior, αλλά δεν πιστεύουν το ίδιο και στην Automobili Totem. Γι’αυτό και η GT Super θα διατίθεται σε διάφορα επίπεδα βελτίωσης του μελωδικού V6 από τα 560 μέχρι τα 620 άλογα. Για να ελεγχθεί όλη αυτή η περίσσεια ιπποδύναμης, η ανάρτηση είναι επανασχεδιασμένη και αποτελείται από διπλά ψαλίδια που έχουν σμιλευτεί με μηχανική κατεργασία. Όλα τα πάνελ του αμαξώματος έχουν αντικατασταθεί από ανθρακονημάτινα (δεν θα σκουριάζουν κιόλας) και το εσωτερικό μπορεί να καστομαριστεί κατά βούληση του τυχερού ιδιοκτήτη.

 

 

Με 0-100 σε 3,2 δεύτερα, η GT Super δεν περιορίζεται στον ρόλο του μπιμπελό, αν και σίγουρα απευθύνεται σε πολύ λίγους. Η Automobili Totem θα παράξει μόλις 20 τέτοια μοναδικά αυτοκίνητα και η τιμή τους θα φλερτάρει με το μισό εκατομμύριο ευρώ.  

  

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved