H Lamborghini Rayo είναι μια Huracan με πολλές ώρες στο γυμναστήριο

Είναι πορτοκαλί, φέρνει λίγο στη μυθική Miura και αποδίδει 1900 ίππους.

Κάποιοι άνθρωποι είναι απλά ανικανοποίητοι. Η ακόρεστη δίψα για το κάτι παραπάνω, όσο κι αν είναι αυτό που έχουν ήδη, είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από αυτοκίνητα σαν αυτή τη Lamborghini. Ονομάζεται Rayo και κάποτε ήταν μια «απλή» Huracan μέχρι που κάποιος σκέφτηκε να τριπλασιάσει την ισχύ της.

 

 

Στόχος για αυτή την περίεργη Lambo ήταν τα 480 χλμ την ώρα και τα δύο τούρμπο που έφτασαν την ιπποδύναμη μια ανάσα από τους 2000 ίππους δεν αρκούσαν. Σχεδόν όλα τα εξωτερικά πάνελ της Huracan έπρεπε να ανασχεδιαστούν ώστε να γίνει πιο αεροδυναμική και να κερδίσει μερικά ακόμα χιλιόμετρα τελικής. 

 

 

Το δύσκολο αυτό έργο ανέλαβε το Envisage Group στο Coventry της Αγγλίας φτιάχοντας από την αρχή ένα νέο ανθρακονημάτινο κοστούμι για την πορτοκαλί Lamborghini. To αποτέλεσμα ήταν να πέσει ο συντελεστής οπισθέλκουσας από το 0,39 στο 0,28 για να καταφέρει να διπλασιάσει σχεδόν την τελική της ταχύτητα. 

 

Ο CEO της Envisage, Tim Strafford δηλώνει περήφανος για το τελικό αποτέλεσμα καθώς δεν επετεύχθη μόνο ο στόχος των εξωφρενικών επιδόσεων, αλλά το κατάφεραν και με ωραίο περιτύλιγμα. Ειδικά από πίσω, η Rayo θυμίζει τη φινετσάτη Miura και σε συνδυασμό με το κλασικό πορτοκαλί της Lamborghini δεν μοιάζει καθόλου με τερατούργημα κάποιου πλούσιου κάγκουρα. Το μόνο που μένει είναι μάθουμε αν όντως έπιασε τον στόχο των 480 χαω. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved