Η Pontiac GTO του Val Kilmer είναι το ανοιχτό muscle car που φέρνει την άνοιξη

H GTO ήταν το πρώτο muscle car και δεν θα μας πείραζε καθόλου αν ήταν και το τελευταίο.

Κάπου στη δεκαετία του ‘60 η GM αναζητούσε τρόπους να προσελκύσει το νεανικό κοινό και ο μοναδικός που θα μπορούσε δώσει λύση σε ένα ΔΣ γεμάτο συντηρητικούς και ηλικιωμένους ήταν ο John DeLorean. Ο δαιμόνιος μηχανικός είχε μια πολύ απλή και ταυτόχρονα επαναστατική ιδέα, να βάλουν τον μεγαλύτερο και ισχυρότερο κινητήρα του ομίλου στο μικρότερο και φτηνότερο σασί που είχαν διαθέσιμο. 

 

 

Παρά το γεγονός ότι η λύση ήταν έτοιμη και δεν απαιτούσε κάποιο σοβαρό R&D, δυσκολεύτηκε αρκετά να τους πείσει, αλλά ευτυχώς τους έπεισε τελικά και κάπως έτσι έγινε πραγματικότητα η Pontiac GTO. Αυτή όμως η GTO δεν είναι μια απλή GTO, αλλά άνηκε κάποτε στον Val Kilmer. 

 

 

Πρόκειται για μια cabrio GTO η οποία έχει δεχτεί αρκετές μετατροπές, σε περίπτωση που δεν φαίνεται αρκετά ψυχωμένος ο εργοστασιακός V8 κινητήρας των 6,6 λίτρων. Σχεδόν όλα τα ορατά τμήματα του κινητήρα είναι σε εκτυφλωτικό χρώμιο και σε συνδυασμό με το εντελώς ελεύθερο σύστημα εξάτμισης κάνει πράξη το σύνθημα ήχος και φως.

 

 

Η έξτρα δύναμη περνάει με τη βοήθεια ενός ενισχυμένου διαφορικού της Ford, ένος αναβαθμισμένου κιβωτίου ταχυτήτων. Παραμένει ασφαλές χάρη στην αερανάρτηση και τα 4 σύγχρονα μεγάλα δισκόφρενα γύρω-γύρω και το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί είναι το καπέλο και το αντηλιακό αν κατεβάσεις την οροφή και τη βγάλεις για μια καλοκαιρινή βόλτα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved