Η Bentley R-Type Continental ήταν το αυθεντικό Bond car

Αν οι σεναριογράφοι των ταινιών έμεναν πιστοί στα βιβλία του Ian Fleming, αυτή η Bentley θα είχε τη θέση της DB5.

O λογοτεχνικός James Bond ήταν πολύ πιο κοσμοπολίτης από τον κινηματογραφικό. Εκτιμούσε περισσότερο την καλή ζωή και λιγότερο τη δράση. Η μεταμόρφωσή του σε κινηματογραφικό action hero ήταν απολύτως λογικό να επιβάλει κάποιες αλλαγές στο στυλ του, ειδικά στα αξεσουάρ του. Το bond car είναι ίσως το πιο εμβληματικό αξεσουάρ του και η σπορ, σχεδόν αγωνιστική για τα δεδομένα της εποχής, Aston Martin DB5 ήταν απλά το κατάλληλο αυτοκίνητο για να πάρει τον ρόλο. Όμως τι αυτοκίνητο οδηγούσε ο 007 πριν γίνει κινηματογραφικός χαρακτήρας;

 

 

Για τον Ian Fleming, ο James Bond φυσικά κι έπρεπε να κινείται γρήγορα, αλλά πάνω από όλα έπρεπε να κινείται άνετα και ατσαλάκωτα. O λογοτεχνικός Bond προτιμούσε την ταχύτατη χλιδή μιας Bentley και στο Thunderball που βρήκε τη θέση του στα ράφια των βιβλιοπωλείων το 1961, ο 007 οδηγούσε μια R-Type Continental σαν αυτή.

 

 

Η R-Type παρουσιάστηκε το 1951 και ήταν το πιο γρήγορο τετραθέσιο αυτοκίνητο του κόσμου. Λίγα χρόνια αργότερα παρουσιάστηκε η ακόμα πιο γρήγορη εκδοχή της, Continental με την ιδιαίτερη φροντίδα της μητρικής Rolls Royce. Με αυξημένο κυβισμό, μεγαλύτερες βαλβίδες και υψηλότερη συμπίεση, ο straight six των 4,9 λίτρων έφτασε να αποδίδει 178 ίππους και τελική άνω των 170 χαω.

 

 

Η συνολική παραγωγή της R-Type Continental έφτασε τις μόλις 208 μονάδες και σχεδόν καμία δεν είναι ίδια με κάποια άλλη. Η συνήθης πρακτική της Bentley εκείνη την εποχή ήταν να φτιάχνει το σασί, να προσθέτει τα μηχανικά μέρη και να στέλνει το αυτοκίνητο στον καροσερίστα της επιλογής του αγοραστή για τη διαμόρφωση του αμαξώματος. 

 

 

Η συγκεκριμένη R-Type Continental έχει αμάξωμα από τη Mulliner, τότε ανεξάρτητη εταιρία, σήμερα το ειδικό τμήμα customizing της Bentley. Μαλιστα αυτή είναι και αριστεροτίμονη, μία από τις 43 που φτιάχτηκαν έτσι για την αγορά της Αμερικής. Αυτή τη στιγμή δημοπρατείται και η τιμή της αναμένεται να φτάσει τα 1,5 εκ. δολάρια.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved