H Land Rover τιμά την περιπετειώδη κληρονομιά της με το Defender Trophy

Με μόλις 220 κομμάτια, όλα για την αμερικάνικη αγορά, η Land Rover θυμάται εκείνα τα κίτρινα Defender και Discovery.

Μπορεί να έχουν περάσει δεκαετίες από την τελευταία διοργάνωση του Camel Trophy, όμως η μνήμη του πιο σκληροτράχηλου αγώνα με οχήματα παραμένει ολοζώντανη και ο θρύλος της συνεχίζει να τροφοδοτεί με όνειρα όσους θέλουν να ξεκινήσουν να χαράζουν την πορεία τους μόνο αφού τελειώσει η άσφαλτος.

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Land Rover φτιάχνει μια ειδική έκδοση με έμπνευση από το Camel Trophy, έχει προηγηθεί μια άκρως ποθητή restomod του παλιού καλού Defender και τώρα ήρθε η σειρά του νέου. Το νέο Defender Trophy, το Camel μας έχει αφήσει εδώ και χρόνια λόγω της σύγχρονης νομοθεσίας για τα προϊόντα καπνού, είναι εξοπλισμένο όπως θα έπρεπε.

 

 

Σε αντίθεση με άλλες ειδικές εκδόσεις οι οποίες περιορίζονται σε αισθητικές παρεμβάσεις, το Defender Trophy έχει αλλαγές ουσίας. Ναι, το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα και τα λογότυπα στις πόρτες κλέβουν την πρώτη ματιά, όμως μια δεύτερη και πιο έμπειρη ματιά τις βρίσκει εύκολα. Έχοντας ως βάση την X- Dynamic SE έκδοση, η οποία είναι ήδη η πιο εκτός δρόμου έκδοση του Defender, έχει αναβαθμιστεί περεταίρω με προστατευτικό εξοπλισμό. 

Στην πρόσθια όψη κυριαρχεί το βίντσι που υπόσχεται να βγάλει το ίδιο το όχημα ή κάποιον άλλον από μια δύσκολη θέση. Στην οροφή βρίσκεται μια βαρέως τύπο σχάρα που μπορεί να κουβαλήσει τα πάντα και μάλιστα υπάρχει μια πτυσσόμενη σκάλα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου η οποία διευκολύνει την πρόσβαση σε αυτή. 

 

 

Μηχανικά δεν έχει κάποια διαφορά σε σχέση με το απλό P400. Ο τρίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος με τους 400 ίππους είναι κάτι παραπάνω από επαρκής για εκτός δρόμου χρήση, άλλωστε για όσους ανικανοποίητους με την ισχύ και την ταχύτητα, υπάρχει πλέον και η V8 έκδοση. 

 

 

Δυστυχώς η Land Rover προορίζει το Defender Trophy μόνο για την αμερικάνικη αγορά, η οποία διψάει συνεχώς για ειδικές εκδόσεις SUV, και για μόνο 220 τυχερούς ιδιοκτήτες. Η τιμή του έχει οριστεί στις 90.000$ και για τους πρώτους 90 κατόχους που θα προλάβουν θα υπάρχει μία ακόμα παροχή. Στη B. Καρολίνα θα διοργανωθεί ένα μίνι Trophy όπου οι τυχεροί ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα όρια του Defender τους. Στη συνέχεια ο νικητής του event θα λάβει ένα εισιτήριο για την αναβίωση του Land Rover Trophy στο Eastnor Castle στις αρχές του 2022. 

   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved