Το Land Cruiser του Tom Hanks είναι το τέλειο όχημα για την Αντίπαρο

Αν είσαι ένας cool και ταπεινός τύπος σαν τον Tom Hanks, τότε η ιαπωνική απάντηση στα Land Rover και Jeep είναι η λογική επιλογή.

Στους φίλους της εκτός δρόμου περιπέτειας το Land Cruiser της Toyota έχει μια ειδική θέση στις καρδιές τους. Ξεκίνησε όπως και οι Βρετανοί και Αμερικάνοι ανταγωνιστές του, όμως ποτέ δεν έβαλε το hype πάνω από τις εκτός δρόμου δυνατότητες. Αρνήθηκε να γίνει εργαλείο στα χέρια του marketing παραμένοντας για πολλές γενιές αυτό που ήταν και όταν ξεκίνησε, ένα εργαλείο που πάει παντού και δεν σπάει, δεν χαλάει.

 

 

Το ήσυχο προφίλ του είναι ίσως αυτό που τράβηξε το βλέμμα του Tom Hanks ο οποίο προφανώς ήθελε ένα αποτελεσματικό 4x4 που να μην είναι κραυγαλέο. Πρόκειται για ένα κλασικό FJ140 του 1980 το οποίο έχει δεχτεί αρκετές παρεμβάσεις αναβάθμισης, όμως καμία από αυτές δεν προδίδονται από μακριά.

 

 

Κάτω από το καπό βρίσκεται πλέον μια αμερικάνικη καρδιά, ένας V6 της General Motors με 180 άλογα που κινεί λίγο πιο σβέλτα το γερασμένο Land Cruiser. Αντίστοιχες βελτιώσεις έχουν γίνει σε ανάρτηση, ενώ οι υπόλοιπες είναι κυρίως χρηστικού χαρακτήρα. Τα καθίσματα τύπου bucket προέρχονται από κάποια Porsche και η μεγάλη σχάρα οροφής, εκτός από ανθεκτική δείχνει ότι μπορεί να πάει μέχρι την άκρη του κόσμου μεταφέροντας ό,τι κριθεί απαραίτητο.

 

 

Η βαφή σε πράσινη παστέλ απόχρωση μένει πιστή στον κλασικό χαρακτήρα του Land Cruiser, η οποία τονίζεται και από την αντίθεση που προσφέρουν μάσκα και οροφή σε λευκό χρώμα και τις old school χρωμιωμένες ζάντες.

 

 

Το ακόμα καλύτερο είναι ότι το συγκεκριμένο Land Cruiser είναι προς πώληση από τον Tom Hanks. Φέρει την υπογραφή του και αναμενεται να ξεπεράσει τις 75.000$ στη δημοπρασία, μια όχι και τόσο εξωφρενική τιμή. H ζήτηση για τα παλιά καλά Land Cruiser είναι ιδιαίτερα υψηλή τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ και οι τιμές τους πολλές φορές φτάνουν και ξεπερνούν αυτές ενός Ford Bronco ή ενός Land Rover Defender. Εμείς προσωπικά δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερο όχημα για τα ελληνικά νησιά από αυτό, ακόμα κι αν δεν είναι η Αντίπαρος του Tom Hanks, γιατί στις διακριτικές προσθήκες που έχει κάνει ο δημοφιλής ηθοποιός είναι και ο κλιματισμός.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved