Αυτή η Husqvarna άνηκε στον Steve McQueen και μπορεί να γίνει δική σου

Ακόμα και η μηχανή που είχε για να παίζει στο χώμα ήταν αφόρητα cool.

Έχουν χυθεί τόνοι μελανιού για να αναλυθεί η σχέση του Steve McQueen με ό,τιδήποτε μηχανοκίνητο και το παρόν κείμενο δεν θα κομίσει γλαύκα στην Αθήνα. Ο King of Cool είχε το σπάνιο άγγιγμα του Μίδα που έκανε όποιο όχημα έπιανε ή έιχε στην κατοχή του, instant classic και εκτόξευε τις πωλήσεις του. Μια τέτοια ιστορία έχει και η Husqvarna των φωτογραφιών.

 

 

Ήταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα motocross στη Santa Cruz, όταν η μοτοσικλέτα του παγκόσμιου πρωταθλητή Bengt Åberg κέντρισε το ενδιαφέρον του Steve McQueen. Μετά από τις απαραίτητες συστάσεις, ο McQueen την αγόρασε επιτόπου. Από τότε ο McQueen είχε μια ιδιαίτερη αγάπη προς τις σουηδικές μοτοσικλέτες και ακολούθησαν πολλές ακόμα.

 

 

Δεν ακολούθησαν πολλές ακόμα μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τους Αμερικανούς καταναλωτές αφού η αγάπη του για τις Husqvarna ήταν η καλύτερη διαφήμιση για τη σουηδική εταιρία που γνώρισε άνθηση πωλήσεων αμέσως μετά. 

 

 

Εκείνη η Husqvarna που απέκτησε στη Santa Cruz το 1968, πέρασε από πάρα πολλούς ιδιοκτήτες τα περασμένα χρόνια και μετά από γενικό restoration που κράτησε 14 μήνες θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sothebys. Πρόκειται για το μοντέλο Viking 360, με έναν δίχρονο κινητήρα ισχύος 37 ίππων που κινεί αρκετά αρκετά γρήγορα στο χώμα, ακόμα και με σημερινά δεδομένα την μόλις 97 κιλών μοτοσικλέτα. 

 

 

Ο Steve McQueen είχε πάνω από 200 μοτοσικλέτες κατά τη διάρκεια της ζωής του. Έτσι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να βγαίνουν κατά καιρούς διάφορες προς πώληση. Μάλιστα στη δημοπρασία που επίκειται, μαζί με τη Husqvarna Viking 360, θα δημοπρατηθούν δύο ακόμα δίκυκλα του King of Cool, μια Triumph Bonneville TR120, αλλά και ένα ταπεινό μοτοποδήλατο Solex το οποίο οδηγούσε στα παρασκήνια της ταινίας Le Mans.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved