H Aston Martin Valhalla είναι μια καθημερινή έκδοση της Valkyrie

Όσο καθημερινό κι αν μπορεί να χαρακτηριστεί ένα supercar 950 ίππων.

Συνήθως η παρουσίαση ενός εξωτικού supercar που έχει τον ρόλο της ναυαρχίδας ενός εργοστασίου, είναι μια γιορτή και μια επίδειξη των προθέσεων των μηχανικών της εταιρίας για τον μέλλον της. Δυστυχώς αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο, καθώς αυτά τα supercars είναι όλα κύκνεια άσματα μιας εποχής που τελειώνει. Η ηλεκτροκίνηση είναι αμείλικτη απέναντι στους πολυκύλινδρους κινητήρες και η Aston Martin δεν αποτελεί εξαίρεση.

 

 

Έχοντας ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να παρουσιάσει τουλάχιστον δύο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων μέχρι το 2025, η Valhalla πρόκειται για ένα αντίο και όχι για ένα αυτοκίνητο που θα ορίσει μια νέα εποχή. Είναι όμως ένα ωραίο αντίο, έστω και γλυκόπικρο. Στόχος των Βρετανών για το τελευταίο τους supercar ήταν να δώσουν μια πιο ραφιναρισμένη εκδοχή της Valkyrie και οι εικόνες δείχνουν ότι το κατάφεραν.

 

 

Πίσω από τα καθίσματα βρίσκεται ένας V8 4 λίτρων με δύο turbo συν δύο ηλεκτροκινητήρες στους πίσω τροχούς που αποδίδουν συνδυαστικά 950 άλογα. H δύναμη περνάει μέσω ενός 8τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που δίνει τη δυνατότητα ηλεκτροκίνητης όπισθεν. 

 

 

Οι μηχανικοί έδωσαν μεγάλη βάση στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία της Valhalla, που είναι και το μοναδικό στοιχείο που δείχνει το μέλλον της εταιρίας. Η Valhalla θα μπορεί να κινηθεί ως ηλεκτροκίνητη για περίπου 15 χλμ με μέγιστη ταχύτητα τα 130 χαω. Η εμφάνισή της δικαίως θυμίζει McLaren 600LT, όμως οι σχεδιαστές της Aston Martin της έδωσαν περισσότερη φινέτσα ώστε να μη θυμίζει μόνο αγωνιστική ρέπλικα.

Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 2,5 δεύτερα και τα Carbon Ceramic Matrix φρένα εγγυώνται ότι θα σταματά και το ίδιο γρήγορα. Η εμφάνιση που είναι επηρεασμένη και από την καθαρόαιμη Valkyrie έχει υιοθετήσει πολλά από τα τα αεροδυναμικά της χαρακτηριστικά χωρίς το αποτέλεσμα να είναι κραυγαλέο.

 

 

Μαζί με την Vanquish Vision Concept που αναμένεται σύντομα, σφραγίζεται το πέρασμα της ιστορικής φίρμας στη νέα εποχή. Το επόμενο μοντέλο της Aston Martin θα έχει V6 κινητήρα σε ένα ακόμα πιο αποφασιστικό βήμα προς το downsizing μέχρι να δοθεί η σκυτάλη ολοκληρωτικά στους ηλεκτροκινητήρες. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved