Η τριλογία Batman του Nolan έχει τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στην ιστορία του κινηματογράφου

Ούτε ο Dom με το Dodge Charger του δεν μπορεί να πιάσει τον Σκοτεινό Ιππότη.

Η 9η ταινία Fast & Furious είναι ήδη στις αίθουσες και τηρεί τη μοναδική υπόσχεση που μπορεί να δώσει, την ταχύτητα. Παρά τη φήμη που συνοδεύει το franchise ως το πιο γρήγορο και πιο καταιγιστικό, τελικά αποδεικνύεται ότι δεν είναι και το πιο γρήγορο. Για του λόγου το αληθές, το Bristol Motors εκμεταλλεύθηκε το ότι η πανδημία πήγε πίσω όσες ταινίες μα αυτοκίνητα περιμέναμε και έκανε μια διαφορετική κινηματογραφική έρευνα.

 

 

Συγκέντρωσε τα στοιχεία από 100 ταινίες και 300 αυτοκίνητα από το IMDb και τις κατέταξε με βάση τις υψηλότερες ταχύτητες και επιταχύνσεις που σημείωσαν οι τετράτροχοι πρωταγωνιστές. Για πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα, δώθηκε μεγαλύτερη βάση στα franchise ώστε να βγουν πιο σωστοί μέσοι όροι και όχι σποραδικές εμφανίσεις αυτοκινήτων. Οι σειρές ταινιών που μπήκαν κάτω από το μικροσκόπιο ήταν οι Dark Knight, Transformers, Bad Boys, The Transporter, The Fast and Furious, Le Mans, Taken, Crank, Die Hard και όλες οι ταινίες James Bond. 

 

 

Η κατάκτηση της πρωτιάς από την τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη του Nolan ήταν μάλλον έκπληξη, από τη στιγμή που παρά τα εντυπωσιακά οχήματα, ξεφεύγει από την παραδοσιακή θεματική. Η μέση μέγιστη ταχύτητα στην τριλογία του Batman έφτασε τα 261 χαω, με τα Bad Boys να ακολουθούν με 259 και το Transporter με 246. Τα Fast and Furious κατέκτησαν μόλις την 5η θέση με ταχύτητα 233 χαω. 

 

 

Στη λίστα με τις απολύτως υψηλότερες ταχύτητες που έχουν σημειωθεί ποτέ σε ταινία, δεν αποτελεί έκπληξη η διπλή πρωτιά του Need for Speed. Η Koenigsegg Agera R και η Bugatti Veyron EB Supersport στρογγυλοκάθισαν εύκολα στην κορυφή με τις αστρονομικές ταχύτητες των 439 και 415 χαω αντίστοιχα. 

 

 

Αν κάποιος περίμενε ότι το Fast and the Furious θα έπαιρνε κάποιου είδους εκδίκηση στην κατάταξη της επιτάχυνσης, θα διαψευστεί για ακόμα μία φορά. Παρά το ότι η familia του Dom έχει ξεκινήσει το χτίσιμο του θρύλου της από τους παράνομους αγώνες επιτάχυνσης, aka dragster, έρχεται ο James Bond να του κλέψει τη μπουκιά από το στόμα. Η Aston Martin Valhalla που πρόκειται να θαυμάσουμε στο πολυαναμενόμενο No Time to Die, εκτοξεύεται από τα 0 στα 100, σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα. Την ίδια ακριβώς επίδοση καταγράφει και η Bugatti Veyron EB Supersport του Need for Speed και είναι μία ακόμα απόδειξη ότι αυτή τη φορά το Q Branch ψώνισε από το πάνω ράφι για τον μεγαλύτερο κατάσκοπο όλων των εποχών.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved