Αυτό το restomod Wagoneer είναι η απόδειξη ότι υπάρχουν κι άλλα vintage 4x4 εκτός από το Defender

H Jeep αναβιώνει το μοντέλο Wagoneer και με αυτή την ευκαιρία επιδίδεται σε ένα υπέροχο restomod ενός γνήσιου Wagoneer.

Πριν από μερικές δεκαετίες, όταν το Wagoneer που βλέπετε στις φωτογραφίες βρισκόταν στους τιμοκαταλόγους των καινούργιων οχημάτων, δεν ήταν αυτό που θα έλεγε κάποιος cool αυτοκίνητο με hype. Τότε τα SUV δεν ήταν τόσο ποθητά όσο σήμερα και τα μεγάλα σαν το Wagoneer ήταν απλά η εναλλακτική ενός minican ή ενος station wagon για να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες μιας τυπικής αμερικανικής οικογένειας. Από τότε άλλαξαν όλα.

Πλέον τα SUV τείνουν να καταλάβουν κάθε πιθανή κατηγορία αυτοκινήτου. Έχουμε SUV πόλης, πολυτελή, σπορ, οικογενειακά ακόμα και ηλεκτρικά. Η Jeep έχοντας βαρύ βιογραφικό στον χώρο δεν θα μπορούσε να μην αρπάξει την ευκαιρία και να θυμίσει σε όλους πως όταν αυτή έφτιαχνε  SUV οι υπόλοιποι έτρωγαν βελανίδια. Το νέο Wagoneer έρχεται να συμπληρώσει μια ήδη υπερπλήρη γκάμα από το Renegade μέχρι το Grand Cherokee και η Jeep φρόντισε να μας θυμίσει πως πρόκειται μια αναβίωση ενός παλιότερου μοντέλου για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.

 

 

Εξωτερικά βλέπουμε ένα άρτια ανακατασκευασμένο Wagoneer και μόνο μερικές λεπτομέρειες προδίδουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο Wagoneer. H μάσκα και οι προφυλακτήρες δεν είναι μόνο οι αυθεντικοί με την Jeep να κρατά όλες τις αλλαγές ουσίας «αόρατες».

Κάτω από το καπό απαρχαιωμένος κινητήρας έχει δώσει τη θέση του σε έναν V8 Hemi 5,7 λίτρων με 380 άλογα που αναμένεται να δώσει φτερά στο γερασμένο σκαρί του Wagoneer. Μαζί με τον νέο κινητήρα ήρθε και η ανάρτηση και το σύστημα μετάδοσης από ένα σύγχρονο Wrangler Rubicon μαζί με τα ψαλίδια και τα αμορτισέρ.  

Το χρώμα του είναι εμπνευσμένο από τα χρώματα που έχουν τα οχήματα της αμερικάνικης δασοπροστασίας σε μια κίνηση που δείχνει ότι παραμένει ένα σοβαρό εκτός δρόμου εργαλείο με μια κάποια οικολογική συνείδηση. Στο εσωτερικό δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια εκμοντερνισμού παρά μόνο μια ολοκληρωτική ανακαίνιση σαν να έχει βγει μόλις από το εργοστάσιο. 

 

 

Δεν είναι το πρώτο επίσημο restomod που επιχειρεί η Jeep καθώς έχουν προηγηθεί τουλάχιστον άλλα τρία το τελευταίο διάστημα. Σε κάποιους έχει μπει ήδη η ιδέα πως πίσω από αυτή την πρακτική δεν βρίσκονται μόνο λόγοι marketing και προώθησης των νέων μοντέλων της Jeep που αντλούν έμπνευση από το ένδοξο παρελθόν της φίρμας. Πολλοί υποστηρίζουν πως η Jeep ετοιμάζεται να μπει επίσημα στον χώρο των restomod ή και electromod κλέβοντας μερίδιο δόξας από ανεξάρτητους builders που κεφαλαιοποιούν την ιστορία της εταιρίας. Αναμένουμε το επόμενο restomod για να δούμε πού το πάει η Jeep τελικά. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved