Μερικές φορές οι πύραυλοι και το εκτινασσόμενο κάθισμα της Aston Martin δεν είναι και τόσο χρήσιμα.

Τα καλοραμμένα Brioni ταιριάζουν περισσότερο μέσα σε μία Aston Martin, ειδικά η σκηνές κατά τις οποίες ο 007 εξέρχεται από μία τέτοια καθώς κουμπώνει το σακάκι ρίχνοντας διερευνητικές ματιές στο περιβάλλον, είναι μάλλον από τις πιο κλασικές σεκάνς των Bond films. Επίσης είναι και μία καλή ευκαιρία να δείξει το Q branch όλα του τεχνολογικά επιτεύγματα με μια ακόμα εξωφρενική σκηνή καταδίωξης που θα καταλήξει σε καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας απροσδιόριστης αξίας. 

 

 

Στις καταστροφές θα πρέπει να προσμετρηθεί και η αξία της Aston Martin, η οποία σε εξαιρετική σπάνια περίπτωση θα επιστρέψει στα κεντρικά της ΜΙ6 σε ένα κομμάτι. Όλα αυτά όμως είναι κινηματογραφικά ευρήματα, αναγκαία για δραματουργικούς λόγους, τα οποία καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τον λογοτεχνικό Bond. Επίσης δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την απεικόνιση ενός μυστικού πράκτορα, γιατί ας το παραδεχτούμε, όσο γοητευτική κι αν είναι σιλουέτα μιας κλασικής DB5 ή μιας σύγχρονης DBS, δεν είναι αυτό που θα λέγαμε η ιδανική επιλογή μετακίνησης ενός πράκτορα που επιθυμεί να μην τραβήξει τα βλέμματα. 

 

 

Σε μία κρίση αληθοφάνειας ο κινηματογραφικός Bond, θα χρειαστεί τη λιτότητα των δύο τροχών, σε δυο περιπτώσεις τριών, για να βγει από τη δύσκολη θέση. Ειδικά μέσα σε κάποιο πυκνό αστικό τοπίο, μια μοτοσικλέτα είναι η λογική επιλογή οχήματος διαφυγής. Μπορεί η εικόνα ενός κουστουμαρισμένου με γραβάτα να είναι κάπως οξύμωρη και αστεία, όμως μας έχει δώσει μερικές από τις πιο έντονες σκηνές δράσεις. Μπορεί τα ψαγμένα gadget να λάμπουν δια της απουσίας τους, όμως τα εντυπωσιακά άλματα και η πορεία στην κόψη του ξυραφιού, αποζημιώνει και με το παραπάνω. 

 

 

Πάνω σε μια μοτοσικλέτα, τις περισσότερες φορές όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακών τεχνικών χαρακτηριστικών, ο James Bond έχει μια σπάνια ευκαιρία να τσαλακώσει τον εαυτό του. Είναι πιο πιθανό να χαλάσει το άψογο μαλλί του καβαλώντας μια μοτοσικλέτα, παρά παίζοντας ξύλο με 10 άσβερκους μπράβους και αυτό είναι κάτι το ξεχωριστό. Για να μην αναφέρουμε τους έξτρα βαθμούς badass που κερδίζει κάθε φορά που περνάει το πόδι του πάνω από σέλα. Προσθέστε και το γεγονός ότι η μοτοσικλέτα είναι πάντα προϊόν δανεισμού, χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη της, και έχετε το τέλειο αλατοπίπερο ενός Bond που φλερτάρει με τον κακό εαυτό του.

 

 

Οι μοτοσικλέτες που έχει οδηγήσει ο 007 είναι όλων των ειδών, από 90 κυβικά μέχρι 1200, όλες τις έχει πάει μέχρι τα όριά τους και όλες τον έβγαλαν τελικά ασπροπρόσωπο. Στην περίπτωση αναζητήσετε έμπνευση για την επόμενη μηχανή σας στις παραπάνω gallery όπου παρατίθεται όλη η δίτροχη γκαμα του James Bond, να μην ξεχνάτε το κράνος, το οποίο τις περισσότερες φορές αμέλησε ο Βρετανός πράκτορας. Α, και προσοχή, ούτε τα άλματα είναι καλή ιδέα.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved