Triumph Scrambler Steve McQueen edition: Έτοιμη για τη Μεγάλη Απόδραση

Μια συλλεκτική έκδοση περιορισμένης παραγωγής με έμπνευση από την TR6 που οδηγούσε ή μάλλον πετούσε ο Steve McQueen στη Μεγάλη Απόδραση.

Από όλα τα pop icons που έχουν κατά καιρούς συνδέσει τον εαυτό τους με τους δύο τροχούς, ο king of cool Steve McQueen έχει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσά τους. Ακόμα πιο ειδική είναι η σχέση του με την Triumph και όχι μόνο γιατί το γκαράζ του ήταν γεμάτο από τις βρετανικές μοτοσικλέτες. 

Οι μοτοσικλέτες της Triumph τον συνόδευαν παντού. Τις χρησιμοποιουσε για αποφόρτιση κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, έτρεχε σε διεθνείς αγώνες, όπως το εξαήμερο ISDE κλπ. Η πιο μαγική στιγμή βέβαια της σχέσης τους δεν ήταν άλλη από τη Μεγάλη Απόδραση. Έχοντας χτίσει ήδη τη φήμη ότι πραγματοποιούσε τα περισσότερα stunts μόνος του, θαυμάσαμε εκείνο το επικό άλμα με τη μοτοσικλέτα που ήταν και το διαβατήριο για την ελευθερία.

Έχοντας ήδη τιμήσει στο παρελθόν την πολύ ειδική σχέση του McQueen με την Triumph με μια special Bonneville, το εργοστάσιο αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή για μία ακόμα ειδικά έκδοση, αφιερωμένη σε εκείνη τη χρυσή στιγμή του κινηματογράφου. Ως βάση δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάποια άλλη από την Scrambler 1200 με τα ισχυρά off road γονίδια.

Μεταξύ των δύο εκδόσεων της Scrambler 1200 επιλέχθηκε η πιο σκληροπυρηνική, η XE, με τον μπροστινό τροχό των 21 ιντσών να δείχνει πως είναι μια σοβαρή εκτός δρόμου μοτοσικλέτα. Άλλωστε στα γυρίσματα της Μεγάλης Απόδρασης για το άλμα είχε χρησιμοποιηθεί μια Triumph TR6 με ενισχυμένες αναρτήσεις και εξοπλισμό από τον αγώνα enduro του ISDE. 

 

 

H Scrambler 1200 XE δεν χρειαζόταν κάποιον επιπλέον εξοπλισμό για τη Μεγάλη Απόδραση, έτσι οι αλλαγές της Steve McQueen edition είναι αμιγώς αισθητικές. Η πράσινη απόχρωση είναι μοναδική για το μοντέλο αυτό ενώ οι χρυσές λεπτομέρειες είναι βαμμένες στο χέρι. Το βουρτσιμένο μέταλλο επιβάλλεται παντού με την ιδιαίτερη υφή του. Από την custom τάπα της βενζίνης και τα προστατευτικά και τα προστατευτικά της εξάτμισης, μέχρι τις επιφάνειες στο ρεζερβουάρ που «κουμπώνουν» τα γόνατα του αναβάτη.

Οι προστατευτικές μπάρες για τον κινητήρα ολοκληρώνουν τον «αγριεμένο» χαρακτήρα της Scrambler 1200 XE Steve McQueen edition και το μόνο που απαιτεί από τους υποψήφιους αναβάτες της είναι να επιδείξουν ταχύτητα αντίστοιχη με αυτή του king of cool στη Μεγάλη Απόδραση. Η παραγωγή της θα περιοριστεί σε μόλις 1.000 κομμάτια με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τον προσεχή Ιούνιο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved