To Jeepster Beach είναι ένα restomod SUV για τα ελληνικά νησιά

Η Jeep στην αναζήτηση έμπνευσης για το μέλλον των SUV, ρίχνει κλεφτές ματιές στο ανέμελο παρελθόν της.

Ακόμα δεν έχει περάσει ακόμα το μούδιασμα που ένιωσαν οι σκληροπυρηνικοί της εκτός δρόμου περιπέτειας στη θέα του πρώτου ηλεκτροκίνητου Jeep που ακούει στο όνομα Magneto. Για να μετριάσει κάπως το πάγωμα που προκάλεσε η εμφάνισή του, η Jeep βάλθηκε να αποδείξει ότι δεν έχει διαρρήξει εντελώς τους δεσμούς της με το παρελθόν της.

Με αφορμή το πασχαλινό σαφάρι που διοργανώνει η εταιρεία στη Utah, αποκάλυψε ένα πρωτότυπο όχημα που συνδυάζει τις αρχές του restomod μαζί με την ιδέα ενός concept car. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε ένα Jeepster Commando από τη δεκαετία του ‘60. Ήταν πρακτικά το πρώτο 4x4 της Jeep χωρίς μιλιταριστικό παρελθόν, καθώς ήταν η πρώτη της απόπειρα για ένα πιο «διασκεδαστικό» όχημα που δεν θα είχε αμιγώς χρηστική λειτουργία. Μεταξύ των εκδόσεων που είχε διατεθεί τότε ήταν και η εντελώς ανοιχτή, θυμίζοντας τα beach buggy που αλώνιζαν τους απέραντους αμμόλοφους και τις παραλίες της California.

Με αυτή την εικόνα των ανέμελων 60s το Jeepster Beach τόνισε ακόμα περισσότερο τον χίπικο χαρακτήρα του. Το ζεστό καλοκαιρινό χρώμα θυμίζει από το πορτοκαλί του ηλιοβασιλέματος σε κάποια παραλία μέχρι την κεχριμπαρένια παγωμένη μπίρα που αναζητάς εκείνη της στιγμή. Επειδή είναι ένα Jeep που σέβεται την ιστορία του και την καταγωγή του πατάει πάνω σε ελαστικά 35 ιντσών με τις ζαντες να είναι μεν σύγχρονες, χρωμιωμένες δε για τη νοσταλγία. 

Το σαλόνι καταφέρνει αριστοτεχνικά να κινείται μεταξύ του ρετρό και του σύγχρονου με το κόκκινο δέρμα να θυμίζει άλλες εποχές και τα καθίσματα να είναι παλιομοδίτικα, αλλά το ταμπλό να φιλοξενεί ένα πλήρες σύστημα infotainment ευμεγέθεις οθόνες TFT. Το σύγχρονο ταμπλό προϊδεάζει και για τη μεγάλη διαφορά που κρύβει το Jeepster Beach από τους προγόνους του.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο καινούργιος δίλιτρος τετρακύλινδρος ο οποίος κινεί τα σύγχρονα Jeep Wrangler. Από τη στιγμή που πρόκειται για ένα πολύ ειδικό αυτοκίνητο, δέχθηκε μια αύξηση ισχύος της τάξης του 25% φτάνοντας τους 340 ίππους, εξασφαλίζοντας ότι κανένας αμμόλοφος δεν θα σταθεί εμπόδιο στην αναζήτηση της καλύτερης παραλίας για surf.

Από τη στιγμή που βασίζεται σε ένα πλαίσιο της δεκαετίας του ‘60 δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να το δούμε να περνάει στη γραμμή παραγωγής, σε αυτή τουλάχιστον τη μορφή. Όμως η Jeep θα σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις του κόσμου και αν υπάρξει ενδιαφέρον για ένα καθαρόαιμο beach buggy δεν αποκλείεται να δούμε κάποια αντίστοιχη έκδοση του Wrangler, ακόμα και ηλεκτρική. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved