Triumph Rocket 3: To δίλημμα των 2500 κυβικών

Η μεγαλύτερη μοτοσικλέτα παραγωγής απέκτησε δύο ειδικές εκδόσεις, αμφότερες κατάμαυρες.

Τα υπόλοιπα power cruiser της αγοράς κοιτούν με μισό μάτι την Rocket 3 καθώς πιστεύουν πως επαναπαύεται στον θηριώδη κινητήρα της και αυτό είναι και το μοναδικό αξιοσημείωτο στο CV της. Είναι αλήθεια πως το μέγεθος και η μοναδικότητα της αρχιτεκτονικής του κινητήρα της προσφέρουν μια μοναδικότητα στο σχήμα της και δύσκολα προσέχει κανείς κάτι άλλο πάνω της.

Αυτό βάλθηκε να το αλλάξει η Triumph παρουσιάζοντας σε δύο εκδόσεις τη Rocket 3 προκειμένου να πείσει και τους πιο δύσπιστους ότι δεν είναι μόνο ο κινητήρας της που την κάνει μοναδική. Έτσι πλέον το βρετανικό power cruiser διατίθεται πλέον στις εκδόσεις R και GT. Όπως εύκολα συμπεραίνει κανείς, η R είναι η αθλητική εκδοχή και η GT η ταξιδιάρικη. Αυτό που επιφύλαξε φέτος η Triumph στο κοινό είναι οι ακόμα πιο ειδικές εκδόσεις R Black και GT Triple Black και όπως ψυλλιάζεστε δεν έχετε και πολλές επιλογές στους χρωματικούς συνδυασμούς.

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο δεν είναι μόνο ο τρικύλινδρος εγκάρσιος κινητήρας των 2500 κυβικών με τα 165 άλογα και τη ροπή φορτηγού, αλλά και το ότι είναι εξ ολοκλήρου βαμμένος μαύρος. Με αυτόν τον τρόπο η Triumph επιχειρεί να τον κρύψει όσο μπορεί, όχι με πολύ μεγάλη επιτυχία, και να αναδείξει τις αρετές των ειδικών εκδόσεων. Στα μαύρα έχουν ντυθεί και ότι μπορούσε να βαφτεί. Τα πλαίσια των φωτιστικών, οι βραχίονες του fairing, οι εξατμίσεις, το πλαίσιο, τα προστατευτικά του ψυγείου είναι όλα πιο μαύρα κι από το έρεβος. 

Μετά ξεκινούν οι διαφορές των δύο εκδόσεων. Η R έχει πιο επιθετική θέση οδήγησης με τα μαρσπιέ και το τιμόνι να θυμίζουν streetfighter μοτοσικλέτα.  Η σέλα του συνεπιβάτη και μικρό, για το υπόλοιπο μέγεθος της μοτοσυκλέτας, υποπλαίσιο και φτερό υποννοούν μια solo διάθεση βόλτας.

Από την άλλη η GT με την πλάτη στο κάθισμα του συνεπιβάτη φαίνεται πολύ πιο φιλόξενη. Η θέση οδήγησης είναι πολύ πιο χαλαρή με τη μεγαλύτερη ζελατίνα να υπόσχεται άνετα ταξίδια.

Αμφότερες θα είναι περιορισμένης παραγωγής, μόλις 1000 για κάθε έκδοση. Κάθε έκδοση θα συνοδεύεται και από πιστοποιητικό γνησιότητας και η τιμή τους θα είναι ελαφρά αυξημένη σε σχέση με τις απλές Rocket 3.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved