H Brough Superior τιμά τη μνήμη του Τ.Ε. Lawrence με μία πολύ ειδική μοτοσικλέτα

Αν θέλουμε να χωρίσουμε τη ζωή του σπουδαίου Βρετανού σε δύο κεφάλαια, αυτά θα ήταν ο αραβικός κόσμος και οι μοτοσικλέτες. 

Στην επική βιογραφική ταινία για τον T.E. Lawrence, ευρύτερα γνωστός ως Λόρενς της Αραβίας, η εναρκτήρια σκηνή είναι ένα μικρό αφιέρωμα στις μοτοσικλέτες της Brough Superior. Για τους περισσότερους ήταν η μοτοσικλέτα που του χάρισε έναν άδοξο θάνατο μετά από μια συναρπαστική ζωή που του είχε σχεδόν χαρίσει την αθανασία, όμως ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Οι επιδόσεις, η ποιότητα και η ταχύτητα της Brough Superior ήταν συχνά στη θεματολογία των επιστολών του Βρετανού αξιωματικού. Ως εθισμένος στην αδρεναλίνη και την περιπέτεια, ήταν η καλύτερη συντροφιά του. Κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του υπήρξε κάτοχος συνολικά 7 μοντέλων της Brough Superior και μία από αυτές είναι μόνιμο έκθεμα στο Πολεμικό Μουσείο του Λονδίνου.

Με αφορμή αυτή την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ άντρα και μηχανής, η πρόσφατα αναγεννημένη Brough Superior, αποφάσισε να τιμήσει τον T.E. Lawrence με μία ειδική έκδοση που φέρει το όνομά του. Η ήδη εξωτική SS 100 ανασχεδιάστηκε πλήρως ώστε να υποδεχθεί στοιχεία που να θυμίζουν τον Λόρενς της Αραβίας. Το σχήμα του ρεζερβουάρ μαζί με τις υπόλοιπες λιτές γραμμές της σιλουέτας είχαν ως έμπνευση το μαχαίρι των βεδουίνων που είχε πάντα ζωσμένο στη μέση του. Οι εξατμίσεις τοποθετήθηκαν ψηλότερα, όπως ακριβώς έκανε και ο ίδιος στις προσωπικές του Brough Superior για να είναι μάχιμες σε κάθε είδους τερέν. To μπροστινό σύστημα που μοιάζει περισσότερο με καλοσμιλεμένο γλυπτό, βουρτσίστηκε για να αναδειχθεί. 

Ο σχεδόν 90° V2 κινητήρας έχει δεχθεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις για τον νέο του ρόλο στη Brough Superior Lawrence και αποδίδει 102 ίππους απόλυτα γραμμικά. Το μεγάλο κέρδος είναι στο βάρος, το οποίο δεν ανακοινώνεται, καθώς το τιτάνιο και τα ανθρακονήματα κλέβουν την παράσταση σε όλη την επιφάνεια αυτής της τόσο ειδικής μοτοσικλέτας. Τα αναβαθμισμένα φρένα και η λίγο πιο επιθετική θέση οδήγησης πιστοποιούν τον νέο της ρόλο ως power cruiser. Το γεγονός ότι είναι η πρώτη σύγχρονη Brough Superior με θέση συνεπιβάτη, είναι μια ακόμα πινελιά ιδιαιτερότητας. 

Η τιμή της στις 66.000€ δικαιολογεί απόλυτα το προσωνύμιο της Rolls Royce των δύο τροχών, ενώ η παραγωγή της θα φτάσει μόλις τις 188 μονάδες. Το νούμερο επιλέχθηκε για να τιμήσει το έτος 1888, έτος γέννησης του T.E. Lawrence. Έχει κανείς αμφιβολία ότι αυτή θα ήταν επιλογή του για μία βόλτα αν κατέβαινε και πάλι στη γη; 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved