Maserati MC20: Τόσο ακραία που έρχεται μαζί με μαθήματα οδήγησης

Μετά από χρόνια η Maserati φεύγει επιτέλους από τη σκιά της Ferrari και αναζητά τη δική της θέση στον ήλιο.

H πολυαναμενόμενη Maserati της νέας εποχής, παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες. Είναι το πρώτο πραγματικά καινούργιο αυτοκίνητο της ιστορικής ιταλικής φίρμας, αλλά ο λόγος που κάνει σπουδαία την MC20 δεν είναι άμεσα ορατός στον εξωτερικό παρατηρητή.

Ο κινητήρας της MC είναι ο πρώτος κινητήρας που εξέλιξε η ίδια η εταιρεία βάζοντας τέλος στην εποχή που δανειζόταν μηχανικά σύνολα από τη Ferrari. Ο εξακύλινδρος σε σχήμα V κινητήρας φέρει το ποιητικό όνομα Nettuno. Εξίσου ποιητική είναι και η απόδοση των 621 ίππων οι οποίοι κινούν τους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 320 χαω ενώ σπάει το φράγμα των 3 δευτερολέπτων για το 0-100 με 2,9. Για να τονιστεί ο προσανατολισμός πίστας που έχει η MC20, η Maserati προσφέρει ειδικά μαθήματα οδήγησης. 

Δεν ξέρουμε πως θα είναι η ορατότητα προς τα πίσω, αλλά σκοπός των μαθημάτων δεν θα είναι η οπισθογωνία. Σκοπός τους θα είναι να μάθουν οι τυχεροί κάτοχοι να πάρουν το 100% των δυνατοτήτων της MC20 στην πίστα Varano de Melegari στην Πάρμα της Ιταλίας. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, διάρκειας 2 ημερών, οι εκπαιδευτές θα μάθουν να χειρίζονται την MC20 στις πιο ακραίες συνθήκες, ακόμα και με το traction control απενεργοποιημένο.

Τα μαθήματα με τον τίτλο MC20 Master Course έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του προσεχή Ιουνίου. Θα υπάρξει και ένας δεύτερος κύκλος μαθημάτων για τις αρχες Σεπτεμβρίου ανάλογα με τις παραδόσεις των νέων Maserati MC20 στους κατόχους τους. Το κόστος των «μαθημάτων οδήγησης» είναι στα 10.000€, δηλαδή είναι στον κατάλογο του έξτρα εξοπλισμού, ενώ η αγορά της MC20 ξεκινάει από τα 220.000€.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved