Ferrari Monza SP1: Το πιο όμορφο αυτοκίνητο του κόσμου σύμφωνα με επιστημονικές μετρήσεις.

Μπορεί η ομορφιά να είναι ένα υποκειμενικό μέγεθος, όμως μιλάμε για μία Ferrari στην τελική.

Η μέτρηση και η ποσοτικοποίηση της ομορφιάς είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει πολλές φορές τον άνθρωπο. Από μαθηματικά μοντέλα μέχρι φιλοσοφικά δοκίμια έχουν προσπαθήσει να κάνουν χειροπιαστό μέγεθος την ομορφιά. Μια από τις τελευταίες αυτές προσπάθειες ήταν και η μέτρηση της ομορφιάς των αυτοκινήτων η οποία κατέληξε στο ότι η Ferrari Monza SP1 είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο του κόσμου.

Το αποτέλεσμα δεν προέκυψε από κάποια ψηφοφορία ή από κάποια επιτροπή σοφών γερόντων. Το ζητούμενο ήταν να χρησιμοποιηθεί κάποια επιστημονική μέθοδος. Η πρωτιά της Monza SP1 ήρθε με τη χρήση της χρυσής αναλογίας. Πρόκειται για την γνωστή μαθηματική έννοια η οποία καθορίζει τις ιδανικές αναλογίες σε κάθε αντικείμενο, όπως συνήθως βρίσκεται στη φύση.

Σύμφωνα με το CarWow, η Ferrari Monza SP1 του 2019 εξασφάλισε τον τίτλο του πιο όμορφου αυτοκινήτου πετυχαίνοντας μια ταύτιση με τη χρυσή αναλογία κατά 62%. Πολύ κοντά με 61,64% και στη δεύτερη βρέθηκε το θρυλικό Ford GT40 του 1964. Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 197 σπορ αυτοκίνητα που αναλύθηκαν με βάση τη χρυσή αναλογία, η Monza SP1 ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο της τελευταίας δεκαετίας που κατάφερε να μπει στη δεκάδα.

Στην τρίτη θέση ακολούθησε επίσης πολύ κοντά η Ferrari 330 GTC Speciale του 1967 με ποσοστό 61,15%. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Lotus Elite του 1975 με 60,07% ενώ το θεωρούμενο ως πιο όμορφο αυτοκίνητο όλων των εποχών, η Ferrari 250 GTO του 1962 κατέλαβε την πέμπτη θέση με 59,95%.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved