Αυτό το Mercury Cougar είναι τόσο cool που μηδενίζει τον σχετικό μετρητή

Αυτό το Mercury Cougar είναι τόσο cool που μηδενίζει τον σχετικό μετρητή

Οι Ringbrothers είναι δύο αδέρφια ταγμένα στον σκοπό του restomod. Δεν λέμε αν είναι ιερός ή όχι καθώς πολλοί είναι οι λάτρεις του κλασικού οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτή η διαδικασία restoration καταστρέφει ένα κλασικό αυτοκίνητο. Το restomod δεν είναι κάτι περισσότερο από μια ανακατασκευή ενός παλιού αυτοκινήτου με χρήση αρκετών μοντέρνων εξαρτημάτων τα οποία μπορεί να είναι από μια αναβάθμιση στα φρένα και να φτάσει μέχρι την μεταμόσχευση ενός ολοκαίνουργιου κινητήρα. 

Στην περίπτωση αυτού του Cougar του 1968 τα δύο αδέρφια τα έδωσαν όλα. Για να σιγουρέψουν την εντύπωση που θα προκαλέσει σε όσους πιστεύουν ότι το μόνο κουπέ της αμερικάνικης εταιρείας είναι το Mustang, το έβαψαν σε μια σκούρα πράσινη απόχρωση που θυμίζει αρκετά Bullitt.

H ανακατασκευή έγινε εκ βάθρων και περιλαμβάνει, εκτός από την εντυπωσιακή βαφή, ολοκαίνουργια δερμάτινη επένδυση για το εσωτερικό, νέους προφυλακτήρες, γρίλια και όλα τα σήματά του. Αν πίσω από τις σύγχρονες ζάντες διακρίνεται πανίσχυρα φρένα που μάλλον ταιριάζουν περισσότερο σε κάποιο supercar, καλά βλέπετε και υπάρχει σοβαρός λόγος που επιβάλλει την παρουσία τους.

Κάτω από το καπό δεν βρίσκεται κάποιος ανακατασκευασμένος κινητήρας εποχής, αλλά ένας σύγχρονος οκτακύλινδρος Coyote χωρητικότητας 5 λίτρων και απόδοσης 460 ίππων. Για να περάσει ομαλά στους τροχούς όλη αυτή η ιπποδύναμη επιστρατεύθηκε ένα αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων από ένα άλλο ξαδερφάκι του, το ημιφορτηγό F-150 της Ford.

Τώρα πια το Cougar μπορεί να κοιτάει στα μάτια το Mustang και μάλιστα να ισχυρίζεται ότι είναι πιο cool από αυτό, μάλλον θα συμφωνούσε και ο Steve McQueen.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved