Η Bugatti Centodieci είναι ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη ιστορία με εισιτήριο 10 εκατομμυρίων.

Καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα περνούν τα χρόνια όταν κάνει την εμφάνισή του ένα επετειακό αυτοκίνητο αφιερωμένο στη δεκαετία του ‘90.

Όπως μαρτυρά το όνομά της πρόκειται για ένα φόρο τιμής στην Bugatti EB 110, στην Bugatti που δεν κατάφερε ποτέ ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες της. Το ότι ήταν ένα αυτοκίνητο που δεν έγινε αυτό που θα λέγαμε εμπορική επιτυχία, ακόμα και με τους όρους των hypercars, του έχει προσδώσει ακόμα μεγαλύτερο κύρος κι έχει συμβάλει στο χτίσιμο του μύθου του. Αν δεν υπάρξει καθόλου, με την εκκεντρική διάταξη των 4 τούρμπο, ίσως να μην έμπαινε για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως εταιρεία και να μην έμπαινε καν στη διαδικασία η VW να τη σώσει. 

Είναι η πρώτη από τις τρεις επετειακές εκδόσεις που βασίζονται στη Chiron (οι άλλες δύο είναι οι Divo και La Voiture Noir) και μάλιστα θα είναι λίγο πιο γρήγορες από την ήδη ταχύτατη Chiron. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θα είναι 20 κιλά ελαφρύτερη και 100 ίππους ισχυρότερη φτάνοντας στο εξωπραγματικό νούμερο των 1580 ίππων. 

 

 

Η αυθεντική EB 110 κατασκευάστηκε για τα 110 χρόνια της Bugatti, ενώ η Centodieci (110 στα ιταλικά, ως υπενθύμιση ότι πριν από 30 χρόνια η Bugatti βρισκόταν σε ιταλικά χέρια) θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 κομμάτια με τιμή 10 εκατομμυρίων έκαστο. Δηλαδή η Bugatti θα βάλει συνολικά 100 εκατομμύρια στα ταμεία της ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με τους αριθμούς.

Η διαδικασία παραγωγής έχει μόλις ξεκινήσει και στις φωτογραφίες παρακάτω μπορείτε να δείτε την Centodieci εν τη γενέσει. Κάθε ένα από τα σασί κατασκευάζεται στο χέρι και πολύ πριν την τελική συναρμολόγηση υποβάλλεται διαρκώς σε πολλά και σκληρά τεστ αντοχής. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλιστεί ότι θα αντέξει να μεταφέρει την κτηνώδη ιπποδύναμη στον δρόμο με απόλυτη ασφάλεια. Στη συνέχεια κάθε ένα πλαίσιο θα δεχθεί στο εσωτερικό του τον 16κύλινδρο κινητήρα των 8 λίτρων και θα δοκιμαστεί στην πίστα για τις τελικές ρυθμίσεις. 

 

 

Η Bugatti εύχεται να η παράδοση των Centodieci να συμπέσει με το τέλος της πανδημίας. Οι πρώτοι τυχεροί πελάτες αναμένεται να πάρουν τα κλειδιά τους στο τέλος της χρονιάς αφού πρώτα δώσουν τα στοιχεία του σωματότυπού τους ώστε το αυτοκίνητο που θα πάρουν να είναι ο ορισμός του bespoke και του sur mesure



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved