Περισσότερα κυβικά έφερε το 2021 για το Street Bob της Harley Davidson

Το δημοφιλές Sportster αποτελεί πια παρελθόν από την ευρωπαϊκή αγορά, όμως η Αμερικανοί δεν μας εγκατέλειψαν τελείως.

Μπορεί το μεγάλο νέο του 2021 για τη Harley (ίσως και για ολόκληρο τον κόσμο της μοτοσικλέτας) να είναι το πρώτο εγχείρημα των Αμερικανών στα μεγάλα On-Off με την Pan America, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ξέχασε το παραδοσιακό κοινό της. Στη σκιά του άδοξου τέλους για την ευρωπαϊκή πορεία του Sportster, έπρεπε να βρεθεί άμεσα ένας αντικαταστάτης. Με δεδομένο ότι το R&D του Milwaukee ήταν απορροφημένο με τα πρωτόγνωρα δίκυκλα που ετοιμάζονται, δεν υπήρχε χρόνος και χρήμα για έναν αντικαταστάτη από λευκό χαρτί.

 

 

Την προσωρινή λύση έδωσαν ήδη υπάρχουσες λύσεις, το γνωστό λιτό, για μεγάλη Harley, Street Bob και μια «μεταμόσχευση» κινητήρα από τα ακόμα μεγαλύτερα τουριστικά. Ότι θα είναι προσωρινή λύση το έχει αφήσει η ίδια η εταιρεία να εννοηθεί αφού ετοιμάζει ήδη μια νέα σειρά προτιτών μοτοσικλετών που θα συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των Sportster. Η νέα Street Bob φοράει τον κινητήρα των 114 κυβικών ιντσών, λίγο κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2 λίτρων για όσους προτιμούν το μετρικό σύστημα, και είναι απαλλαγμένο από ο,τιδήποτε άλλο περιττό. Το ελαφρά ανασηκωμένο τιμόνι και τα «κομμένα» φτερά υπηρετούν πιστά το δόγμα του bobber δίκυκλου lifestyle και το πορτοκαλί χρώμα υπενθυμίζει το αγωνιστικό παρελθόν της εταιρείας.

 

 

Ως συνήθως η Harley δεν ανακοινώσει απόλυτες τιμές ιπποδύναμης αλλά μόνο ροπής και αυτή να φτάνει τα 16,5 κιλά, τιμή αρκετή για να ρυμουλκήσετε ένα μικρό σκάφος αν χρειαστεί. Μικρές κοσμητικές αλλαγές και ραφιναρίσματος υπάρχουν και στην υπόλοιπη γκάμα των 114 κυβικών ιντσών, την οποία μπορείτε να δείτε στη gallery από κάτω. Η τιμή που έχει ανακοινωθεί στις ΗΠΑ για το νέο Street Bob είναι στις 15.000$ και νομίζουμε ότι θα κάνουν πολλούς να το προτιμήσουν αντί να περιμένουν το νέο Sportster.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved