Η Nissan μας δείχνει το μέλλον της τηλεργασίας

To ότι δεν πηγαίνουμε στο γραφείο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να δουλεύουμε από το σπίτι.

Ήδη από την αρχή της τηλεργασίας κάποιοι είπαν ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό θα παραμείνει και μετά το τέλος της τηλεργασίας. Τουλάχιστον για όσους μπορούν να δουλέψουν με μία καλή σύνδεση στο internet κι ένα υπολογιστή, το γραφείο μπορεί να περιμένει.  Η άρση των περιορισμών μετακίνησης το περασμένο καλοκαίρι μας έκανε να καταλάβουμε ότι το γραφείο μας θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε και όχι μόνο στο σπίτι μας. Σε πολλά νησιά έκανε την εμφάνισή του ένα νέο είδος τουρίστα, αυτό του νομά εργαζόμενου. Συνδυάζοντας δουλειά το πρωί με απογευματινό μπάνιο στη θάλασσα, άρχισε να προετοιμάζεται ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο εργασίας.

 

Κάπως έτσι σκέφτηκε η Nissan οραματιζόμενη αυτό το μέλλον και παρουσίασε ένα μετασκευασμένο van γι’αυτό το σκοπό. To NV350 Caravan Office Pod Concept, όπως είναι και το πλήρες όνομά του, φιλοδοξεί να γίνει ένα γραφείο που μπορείς να το πάρεις παντού. Η προσωρινή λύση του καναπέ και του φορητού υπολογιστή θα πρέπει να δώσει τη θέση του σε ένα πιο ολοκληρωμένο working station. Μια κανονική καρέκλα γραφείου της Herman Miller κι ένας σταθερός υπολογιστής iMac είναι ο πυρήνας του κινητού γραφείου. Ολόκληρο το «γραφείο» κινείται και όταν εξέχει από το van προσφέρει την αίσθηση ότι εργάζεσαι στη φύση. Ακόμα κι αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, η αίσθηση της γειτνίασης στη φύση επιτυγχάνεται μέσω των γυάλινων επιφανειών, όχι μόνο περιμετρικά, αλλά και στο δάπεδο του van. Τα πλαϊνά πάνελ έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να μοιάζουν με τα διαχωριστικά των εργασιακών χώρων ως μία γέφυρα με το εργασιακό παρελθόν του εργαζόμενου σε περίπτωση που είναι part time νομάς.

Για την ώρα το Office Pod Concept παραμένει στη φάση του πρωτότυπου και η Nissan σφυγμομετρεί τις αντιδράσεις του κοινού. Με δεδομένο όμως ότι βασίζεται σε υπάρχον μοντέλο van και το πλήρως λειτουργικό γραφείο ελέγχεται μέσω app από το smartphone, φαίνεται πως είναι πολύ εύκολο να μπει στην παραγωγή αν ζητηθεί. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved