Δεν σκοτώνουν τις Ferrari 308 GTB όταν γεράσουν

Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν στη Moto Technique που έχουν αφιερώσει το έργο τους στην ανακατασκευή εξωτικών ιταλικών τετράτροχων.

Είναι γνωστή η λατρεία των Βρετανών για κάθε τι που προέρχεται από τις περασμένες δεκαετίες. Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στα αμιγώς βρετανικά τεχνουργήματα, αλλά επεκτείνεται και σε κάθε τι ωραίο από το εξωτερικό. Στην περίπτωση μιας Ferrari 308 GTB αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο από τη στιγμή που θεωρείται από τους ειδικούς μία από τις πιο καλοσχηματισμένες καλλονές από τη Modena. Οι μηχανικοί της Moto Technique δεν περιορίζονται στην ανακατασκευή των σημείων που έχουν φθαρεί και χρήζουν επισκευής ή αντικατάστασης, αλλά πάνε πιο βαθιά, στα νερά του restomod.

 

Σύμφωνα με αυτή τη σχολή η ανακατασκευή κρατάει μια λεπτή ισορροπία στη διατήρηση της γνήσιας ταυτότητας με αρκετές σύγχρονες προσθήκες που κάνουν πιο ευκολοδήγητο και πιο γρήγορο ένα παλιό όχημα χωρίς σημαντικές εκπτώσεις στην αυθεντική του εμφάνιση. Έτσι ο αέρας που φωνάζει από μακριά 70s είναι πανταχού παρών στην βαθυπράσινη 308 και οι όποιες αλλαγές είναι καλά καμουφλαρισμένες. πίσω από τους ελαφρά μεγαλύτερους τροχούς βρίσκονται τα φρένα μιας F360 και μία πλήρως ρυμθιζόμενη ανάρτηση της Wilbers. Απαραίτητες προσθήκες μιας και ο κινητήρας έχει αναβαθμιστεί με υπερκυβισμό στα 3,6 λίτρα, νέα ECU από τη Motec και κερασάκι στην τούρτα το εύηχο χειροποίητο σύστημα εξάτμισης της Capristo.

 

Το σαλόνι απαλλάχθηκε από τα σημάδια και τις ουλές της πολύχρονης χρήσης με μια ολοκαίνουργια επένδυση από δέρμα και αλκαντάρα. Ο εκσυγχρονισμός για μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα προχώρησε και στα ενδότερα με την προσθήκη ενός συστήματος υδραυλικού τιμονιού, αλλά ευτυχώς περιορίστηκε εκεί χωρίς κάποια άλλη ηλεκτρονική προσθήκη που θα έθετε σε κίνδυνο την ανόθευτη οδηγική εμπειρία. Το μόνο που μένει τώρα είναι να βρούμε μια παλιά Ferrari και να την πάμε στη Moto Technique να μας την φτιάξει στα μέτρα μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved