Πώς να βάλεις μπροστά ένα αμάξι με νεκρή μπαταρία

Μη βρεθείς προ εκπλήξεως και δεν γνωρίζεις πώς να το κάνεις.

Αρχικά έχε στο νου σου ότι δεν γίνεται τίποτα αν δεν προμηθευτείς καλώδια εκκίνησης. Ό,τι και να συμβεί, πρέπει να υπάρχουν στο αμάξι ώστε σε περίπτωση που βρεθείς σε τέτοια κατάσταση, να την αντιμετωπίσεις χωρίς να περιμένεις την οδική βοήθεια. Αλλά αρκούν τα καλώδια; Και βέβαια όχι.

 

Αρχικά θες αμάξι με καλή μπαταρία για να σε βοηθήσει

Που εννοούμε να μην έρθει κανένα ψόφιο στο rescue σου και τελικά καταλήξετε να περιμένετε και τα δύο στην οδική. Βάλε τα οχήματα μούρη με μούρη, βεβαιώσου ότι έχετε τραβήξει τα χειρόφρενα, έχετε βάλει «νεκρά» και ότι είναι κλειστή η μίζα.

 

Ώρα για φόρτιση

Αφού ανοίξετε τα καπό, βγάλε τα καλώδια εκκίνησης και ετοιμάσου να δώσεις ζωή στο αυτοκίνητο. Θα συνδέσεις το κόκκινο καλώδιο στον θετικό πόλο της μπαταρίας του ενός και την άλλη άκρη του καλωδίου στο θετικό πόλο του δεύτερου. Για να μην τα μπλέξεις, ο θετικός πόλος έχει είτε το σημάδι '' + '' είτε αναγράφεται πάνω η λέξη POS. Το άλλο καλώδιο, το μαύρο, συνδέεται στον αρνητικό πόλο η μία άκρη και σε κάποιο άλλο σημείο η δεύτερη ασχέτως, όπως στο μπλοκ του κινητήρα.

 

Ξεκινάει;

Αφού το αφήσεις μερικά λεπτά, ξεκίνα το για να δεις αν θα πάρει μπροστά. Αν όχι, φωνάζεις οδική, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Άπαξ όμως και ξεκινήσει αφαιρείς τα καλώδια αντιστρόφως από ότι τα συνέδεσες – πρώτα αποσυνδέεις αρνητικό και μετά θετικό πόλο. Για να βεβαιωθείς πως είχε αδειάσει και ξαναφόρτισε πλήρως, κράτα το όχημα σε κίνηση σε μία κοντινή διαδρομή και αφού παρκάρεις και κλείσεις, δοκίμασε να βάλεις μπρος και πάλι τη μηχανή.

 

 
 
Για να μην σου συμβεί αυτό, καλύτερα να γνωρίζεις πότε είναι καιρός να αλλάξεις μπαταρία. Προσοχή γιατί στις φωτογραφίες θα διαβάσεις τα σημάδια που μαρτυρούν πως σύντομα θα σε εγκαταλείψει:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved