H Jaguar F-Type καλλωπίζεται με αφορμή τα 60 χρόνια της E-Type

Τόσες δεκαετίες μετά, η E-Type συνεχίζει να εμπνέει σύγχρονα αυτοκίνητα.

Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1961 στην έκθεση της Γενεύης, ο Enzo Ferrari δήλωσε πως η E-Τype είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο που έχει δει ποτέ και για να το λέει αυτός ποιοι είμαστε εμείς για να τον αμφισβητίσουμε. Πολλοί είπαν τότε ότι αν ντε και καλά ο κινηματογραφικός Bond έπρεπε να προδώσει την Bentley του μυθιστορηματικού, ας ήταν τουλάχιστον ο κομψός ιαγουάρος. Αμέτρητα άλλα κομπλιμέντα έχουν ειπωθεί για αυτό το αριστούργημα του βιομηχανικού σχεδιασμού, αλλά δεν είμαστε σήμερα γι’αυτά, αλλά για τη σύγχρονη Jaguar F-Type. Με αφορμή λοιπόν τα 60 χρόνια από την πρεμιέρα της E-Type οι Άγγλοι παρουσίασαν μια ειδική επετειακή έκδοση της F-Type με στοιχεία που θυμίζουν την καλλίπυγο πρόγονό της.

 

Με καμβά την τετρακίνητη R έκδοση με τους 567 ίππους του υπερτροφοδοτούμενου V8, την παράσταση κλέβει από την αρχή η πράσινη απόχρωση με την οποία θα διατίθεται αποκλειστικά αυτή η έκδοση. Sherwood Green το όνομά της και η ιδιαιτερότητά της είναι ότι άνηκε στην αυθεντική παλέτα της E-Type και δεν προσφέρθηκε σε καμία άλλη Jaguar από τότε. Πλην του ειδικού χρώματος οι υπόλοιπες αλλαγές περιορίζονται σε μικρές λεπτομέρειες με vintage υπονοήσεις όπως τα χρωμιωμένα πλαίσια των παραθύρων και οι 20άρες ζάντες οι οποίες είναι μαύρες αλλά με βορτισμένη την εξωτερική πλευρά των μπράτσων για να θυμίζουν τις πανέμορφες ακτινωτές ζάντες της  E-Type.

Στο εσωτερικό συνεχίζονται οι περιορισμένες και στοχευμένες πινελιές. Η κεντρική κονσόλα έχει επενδυθεί με αλουμίνιο όπως τότε που δεν υπήρχαν ακόμα ανθρακονήματα και άλλα εξωτικά υλικά. Για την επένδυση του σαλονιού δημιουργήθηκε μια αποκλειστική δερμάτινη διχρωμία με το μάλλον επιβλητικό όνομα Caraway and Ebony Windsor. Τα ειδικά ταμπελάκια με την χαραγμένη επιγραφή “60th Anniversary” συμπληρώνουν την εικόνα. Μηχανικές αλλαγές δεν έχουν προβλεφθεί και με 0-100 σε 3,5 δεύτερα και τελική 300 χλμ/ω μάλλον ορθώς δεν έγιναν.

 

Η συναρμολόγηση και των 60 αντιτύπων (διατίθεται τόσο σε coupe όσο και σε ανοιχτή έκδοση) θα γίνει στο χέρι στο ειδικό τμήμα Special Vehicle Operations της Jaguar-Land Rover στο Warwickshire με αναμενόμενη τιμή αυξημένη κατά 25% σε σχέση με την απλή F-Type R. Τέλος για να δοθεί ακόμα μεγαλύτερος πανηγυρικός τόνος στην 60η επέτειο το τμήμα restoration της αγγλικής εταιρείας θα ανακατασκευάσει 6 παλιές E-Type μεταξύ των οποίων και εκείνη η πρώτη που ταξίδεψε στη Γενεύη το 1961 για να κλέψει την καρδιά του Enzo Ferrari.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved