Αν σας προτείνουν βόλτα με αυτό το αυτοκίνητο, αρνηθείτε ευγενικά

Οι προδιαγραφές ασφαλείας στα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο αυστηρές και τα συστήματα προστασίας όλο και πιο έξυπνα, δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει σε όλη τη Γη.

Τα σύγχρονα και ασφαλή αυτοκίνητα δυστυχώς είναι απλησίαστα οικονομικά για πολλές περιοχές του πλανήτη μας. Αυτό με μεταφράζεται σε εκπτώσεις στην τεχνολογία καθώς αυτοκίνητα περασμένων δεκαετιών, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, εξακολουθούν να παράγονται και να πωλούνται σε υπανάπτυκτες χώρες. Γι’αυτό τον λόγο ο ευρωπαϊκός  οργανισμός Euro NCAP που πιστοποιεί την ασφάλεια των οχημάτων στην ήπειρό μας, πήρε την πρωτοβουλία για έναν παγκόσμιο θεσμό, τον Global NCAP, o οποίος θα καταγράφει τις επιδόσεις τον αυτοκινήτων που πωλούνται στην Αφρική και την Ασία σε μια προσπάθεια για πιο ασφαλή μετακίνηση σε αυτές τις περιοχές. Κάπως βρέθηκε στο πεδίο των δοκιμών το διπλοκάμπινο αγροτικό της κινεζικής Great Wall και μόνο great δεν ήταν οι επιδόσεις του. 

Στη συγκεκριμένη δοκιμή το Steed 5, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν το εντελώς βασικό μοντέλο χωρίς κανένα σύγχρονο εξοπλισμό ασφαλείας. Το ABS και οι αερόσακοι δεν είναι υποχρεωτικοί στη Νότια Αφρική όπου και πωλείται στο συγκεκριμένο μοντέλο. Η τιμή των 11.000 ευρώ που στοιχίζει εκεί, το καθιστά αρκετά δημοφιλές και best seller της νοτιοαφρικανικής αγοράς. Τα αποτελέσματα αναμένονταν οικτρά αλλά και πάλι το σοκ του ανδρείκελου να χτυπά στην κολώνα του τιμονιού είναι μεγάλο. Η συνολική του αξιολόγηση ήταν μηδέν αστέρια, συνεπώς κρίθηκε εξαιρετικά επικίνδυνο. Όπου φτωχός κι η μοίρα του λοιπόν, ελπίζοντας η πρωτοβουλία του Global NCAP να οδηγήσει σε πιο ασφαλή αυτοκίνητα για ολόκληρο τον πλανήτη και όχι μόνο για τις ανεπτυγμένες χώρες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved