Πώς θα γλιτώσεις τον καταλύτη του αυτοκινήτου σου από επίδοξους κλέφτες

«Άνθηση» γνωρίζει το τελευταίο διάστημα η κλοπή καταλυτών με όλο και περισσότερους ιδιοκτήτες ΙΧ να ξυπνούν με μια δυσάρεστη και δαπανηρή έκπληξη να τους περιμένει στον δρόμο.

Όπως είναι γνωστό οι καταλύτες είναι από τα πιο ακριβά αναλώσιμα εξαρτήματα ενός αυτοκινήτου. Για τη διάσπαση των επιβλαβών ενώσεων των καυσαερίων της αμόλυβδης βενζίνης χρησιμοποιούνται πολύτιμα μέταλλα όπως πλατίνα παλλάδιο και ρόδιο, μέταλλα τα οποία εκτοξεύουν το κόστος κατασκευής τους. Σε ορισμένα υβριδικά αυτοκίνητα το κόστος αγοράς ενός καταλύτη μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.000€ και γι’αυτό μπαίνουν στο στόχαστρο επιτήδειων.

 

 

Μόνο τις τελευταίες μέρες η ΕΛ.ΑΣ εξιχνίασε κλοπές καταλύτη από 9 διαφορετικά οχήματα στα βόρεια προάστια. Το κουβάρι ξετυλίχτηκε όταν σε έλεγχο ρουτίνας στα πλαίσια της αστυνόμευσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας στο αυτοκίνητο ενός 27χρονου βρέθηκαν 2 καταλύτες, 4 πριόνια ενώ στο δίπλα στο σημείο ελέγχου βρέθηκε ένα όχημα ανυψωμένο σε γρύλλο, χωρίς καταλύτη. Υπάρχουν μερικές πολύ απλές συμβουλές και τρικ που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να αποθαρρύνετε τους θρασύτατους διαρρήκτες οι οποίες παρατίθενται στην παρακάτω gallery:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved