Ducati και Lamborghini ενώνουν τις δυνάμεις τους για κάτι ξεχωριστό

Η νέα Diavel 1260 Lamborghini είναι ένας φόρος τιμής στο άφταστο ιταλικό design.

Το εργοστάσιο της Lamborghini στη Sant’Agata Bolognese απέχει μόλις μισή ώρα από το εργοστάσιο της Ducati στο Borgo Panigale. Άρα είναι σίγουρο πως κάτι έχει το νερό η ευρύτερη περιοχή και ό,τι τροχοφόρο βγάζουν απέχει πολύ από αυτό θα λέγαμε «μέσο μεταφοράς». Και τα δύο εργοστάσια ξεκίνησαν να φτιάχνουν πολύ πιο χρηστικά αντικείμενα, η Lamborghini αγροτικά μηχανήματα, η Ducati ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, όμως αμφότερα βρήκαν την πραγματική τους κλίση και όλοι τους ευχαριστούμε γι’αυτό. Οι μοίρα έφερε και τις δυο ιστορικές εταιρείες να ανήκουν πλέον στον γερμανικό κολοσσό της VAG με την Audi να έχει την υψηλή εποπτεία και τη σχεδόν ακατόρθωτη, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ισορροπία μεταξύ ιταλικού πάθος και γερμανικής αξιοπιστίας.

 

 

Παρά τους φόβους, καμία από τις δύο εταιρείες δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους. Βιώνουν την πιο παραγωγική τους περίοδο και για το γιορτάσουν «σκάρωσαν» μια μικρή συνεργασία. Υπάρχει ένα μοντέλο από κάθε εταιρεία το οποίο έχει δανειστεί το όνομά του από την τοπική διάλεκτο της Emilia-Romagna, οι Ducati Diavel και Lamborghini Sián. Diavel είναι ο δαίμονας και Sián η αστραπή και αυτό είναι μια καλή αφορμή για συνάντηση αυτών των δύο. Η Diavel δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις, το power cruiser με τον Testastretta των 157 ίππων και το (πολύ) φαρδύ πίσω λάστιχο ήταν instant success για τη μπολονέζικη εταιρεία που πρώτη φορά τολμούσε να βουτήξει στα βαθιά νερά αυτής της άγνωστης γι’αυτήν κατηγορίας.

 

 

Για την ειδική αυτή έκδοση πήραν έμπνευση από την εξωτική Sián FKP 37 και ανασχεδίασαν πλήθος εξωτερικών της χαρακτηριστικών. Λασπωτήρες, εξάτμιση, σέλα ρεζερβουάρ, πίνακας οργάνων, κάλυμμα ψυγείου, όχι μόνο ανασχεδιάστηκαν, αλλά αντικαταστάθηκε και το υλικό κατασκευής τους. Όλα πλέον είναι από ανθρακονήματα και μαζί με τη high end εμφάνιση προσφέρουν και σημαντική μείωση βάρους. Το χρωμα στο οποίο θα προσφέρεται αποκλειστικά αυτή τη συλλεκτική Diavel δεν θα είναι άλλο από το Verde Gea, η ίδια ακριβώς πράσινη απόχρωση στην οποία διατίθεται και η Lamborghini Sián. Αποκορύφωμα της μεταμόρφωσης δεν είναι άλλο από τις χρυσές ζάντες με σχεδιασμό των μπράτσων ολόιδιο με τις ζάντες της εξωτικής Lambo. Η παραγωγή της Diavel 1260 Lamborghini θα περιοριστεί στα 630 κομμάτια και η τιμή της αναμένεται να ξεπερνά ελαφρά τα 30.000€. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved