H παραγωγή της Aston Martin μόλις ξεκίνησε και μπορείτε να είστε παρόντες

Αν είστε ανάμεσα στους τυχερούς μελλοντικούς κατόχους της Vantage V12 Zagato Heritage Twins έχετε τη δυνατότητα να τη δείτε πολύ πριν την οδηγήσετε.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών της διάσημης καροσερί και σχεδιαστικού οίκου Zagato η ελβετική R-Reforged αποτίει τον δικό της φόρο τιμής. Στις νέες της εγκαταστάσεις στο Warwickshire, με την άδεια και εποπτεία της Aston Martin ξεκίνησε η κατασκευή, ή μάλλον το σμίλεμα, μιας πολύ ειδικής έκδοσης. Το όνομά της το οφείλει στο ότι τα αυτοκίνητα θα παραχθούν ανα ζεύγη, σε μία ανοιχτή και μία κλειστή έκδοση, με κάθε ζεύγος από τα 19 συνολικά που θα παραχθούν, να είναι και εντελώς μοναδικό. 

Ως μηχανική βάση επιλέχθηκε ο V12 της προηγούμενης Vantage και ως υπενθύμιση ότι η κύρια ατραξιόν σε αυτή την Aston Martin είναι το αμάξωμά της. Παρόλα αυτά θα δεχτεί και ο κινητήρας την αγωνιστική φροντίδα της R-Motorsport και αναμένεται να φτάσει τους 600 ίππους. 

 

zag7

 

Σε μία προσπάθεια να συγκεραστεί η παραδοσιακή αμαξοποιία της Zagato με το σήμερα θα χρησιμοποιηθούν και υπερσύγχρονες τεχνικές συγκόλλησης και κατασκευής αλλά και παραδοσιακοί τρόποι συναρμολόγησης και υλικά. Η εκτεταμένη χρήση ελαφρών κραμάτων και ανθρακονημάτων υπόσχεται να κρατήσει χαμηλά το νούμερο της ζυγαριάς με ανάλογα θεαματικό αντίκτυπο στις επιδόσεις. 

Στην ενίσχυση της μοναδικότητας του εγχειρήματος, η R-Reforged δίνει τη δυνατότητα στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις την ώρα της συναρμολόγησης. Η αίσθηση της κατοχής ενός τόσο μοναδικού αυτοκινήτου από τα πρώτα στάδια της κατασκευής του δίνει και την ευκαιρία σε επιτόπου παρεμβάσεις και δημιουργικό brainstorming μεταξύ οδηγού και μηχανικού. Με την ολοκλήρωση και παράδοση αυτών των εξωτικών τετράτροχων δημιουργημάτων ο ευτυχής ιδιοκτήτης θα παραλάβει και μια σειρά sur mesure δώρων. Ένα ζευγάρι κιάλια σχεδιασμένα από τον οίκο Zagato με φακούς Leica και ένα coffee table book σε ανθρακονημάτινη συσκευασία με όλα τα τεχνικά στοιχεία του κάθε αυτοκινήτου και τα στάδια της παραγωγής του περιλαμβάνεται στα highlights της πλούσιας προίκας.

 

 

Η R-Universe, μητρική εταιρεία τόσο της R-Reforged όσο και της R-Motorsport, του αγωνιστικού τμήματος της Aston Martin, δεν πτοείται από την αβεβαιότητα της εποχής και βλέπει τη Vantage V12 Zagato Heritage Twins ώς μόνο ένα πρελούδιο. Φιλοδοξία των Ελβετών είναι να καθιερωθεί η R-Reforged ως ένας bespoke οίκος κατασκευής εξωτικών αυτοκινήτων σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό. Η ψήφος εμπιστοσύνης από τον Andrea Zagato καθώς γιορτάζει τα 100στα γενέθλια του δικού του bespoke οίκου είναι οιωνός ότι μάλλον θα το πετύχουν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved