Τα παλιά Land Rover παραμένουν μάχιμα χάρη στην Brooklyn Coachworks

Έχουν πολλά χρόνια και πολλά χιλιόμετρα στην πλάτη τους, αλλά με την κατάλληλη φρονίτίδα συνεχίζουν ακάθεκτα.

Τα πρώτα ολοκαίνουργια Defender άρχισαν να παραδίδονται στους ιδιοκτήτες τους, ενώ το ομόσταυλο Range Rover γιορτάζει τα μισό αιώνα ζωής με περισσότερη τεχνολογία και πολυτέλεια από ποτέ. Υπάρχουν ακόμα κάποιοι ρομαντικοί που πιστεύουν ακόμα ότι τα παλιά Land Rover Series και τα τρίθυρα Range έχουν ακόμα ζωή, και φροντίζουν ώστε να κυκλοφορούν ακόμα μαζί μας. Οι Brooklyn Coachworks, όπως μαρτυρά και το όνομά τους, έστησαν στη ΝΥ μια μικρή επιχείρηση restoration για τα παλαίμαχα offroader, που θα έκανε και τον πιο στυφό βρετανό να τους παραδεχτεί. Για πάνω από 20 χρόνια, αντιμετωπίζουν με τον απαιτούμενο σεβασμό αυτά τα κομμάτια μηχανολογικής ιστορίας και σχεδιάζουν την ανακατασκευή κάθε ενός από αυτά ξεχωριστά. Αν κάποιος δεν θέλει να αποκτήσει ένα νέο-παλιό Land Rover, αλλά επιθυμεί να φτιάξει το ήδη υπάρχον δικό του, μπορεί να το κάνει συναποφασίζοντας τις παραμέτρους του ολόδικού του project μαζί τους μηχανικούς της Brooklyn Coachworks. 

brooklyn15

Σε αντίθεση με άλλα τερατουργήματα που έχουμε δει κατα καιρους, φροντίζουν τα οχήματα που παραδίδουν να είναι όσο το δυνατόν period correct. Οι όποιες τεχνολογικές καινοτομίες προστίθενται, είναι μόνο για να κάνουν κάπως πιο υποφερτή την συμβίωση με τα σκληροτράχηλα τετρακίνητα, φροντίζοντας να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο «αόρατες». Παράλληλα κρατάνε τις εργασίες αποκατάστασης μόνο στις απολύτως απαραίτητες έτσι ώστε να μην αφαιρεθεί εντελώς η πατίνα και τα σημάδια εμπειρίας τόσων δεκαετιών. Μαζί με την ελκυστική εικόνα που δημιουργούν, αφού κανείς δεν θέλει ένα clean cut 4x4, οι περιορισμένες επεμβάσεις συγκρατούν και το κόστος απόκτησής τους. 

Μην σας ξεγελούν οι στυλιζαρισμένες φωτογραφίες από τις αλέες της Νέας Υόρκης και τα χρόνια που βαραίνουν έργα τέχνης της Brooklyn Coachworks, η θέση τους δεν είναι σε καποιο κλειστό γκαράζ συλλέκτη. Οι μηχανικοί που τα προετοιμάζουν εγγυώνται ότι είναι το ίδιο ετοιμοπόλεμα, ή και περισσότερο, με την χρονιά που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής. Τελικά δεν σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν, ευτυχώς.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved