Το όνειρο κάθε κακοποιού είναι να μπει στο περιπολικό της Ferrari

Ούτε εμείς θα είχαμε πρόβλημα να καθίσουμε στις πίσω θέσεις.

Αν και τα αυτοκίνητα της αστυνομίας ανά τον κόσμο έχουν μεγάλη ιστορία, η ξεχωριστή Ferrari 250 GTE του 1962, έχει δημιουργήσει μία κατηγορία από μόνη της και, όπως είναι απόλυτα φυσικό, κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν είναι ικανό να μπει σε αυτή. Δύο από αυτά, αποκτήθηκαν από την ιταλική αστυνομία στις αρχές της δεκαετίας του 1960, αλλά δυστυχώς για κάθε κακοποιό που ήθελε να κάτσει στις πίσω θέσεις, το ένα, καταστράφηκε πάνω στο καθήκον λίγες εβδομάδες μετά.

Η Ferrari που μόλις είδατε στις φωτογραφίες, ήταν το κύριο όπλο -εκτός του κανονικού- του Armando Spatafora για 6 χρόνια πριν μπει στο γκαράζ το 1968 και αφήσει τη σκόνη να γίνει η καλύτερή της φίλη. O Spatafora ήταν ένας από τους 6 αστυνομικούς που παρακολούθησαν σεμινάρια για το πώς θα οδηγήσουν τη GTE με ασφάλεια.

Η χαμένη γοητεία της Ferrari Belrinetta

To 1972 το πρώην αυτοκίνητο της ιταλικής αστυνομίας δημοπρατήθηκε και έμεινε στον ίδιο κάτοχο μέχρι το 2015. Ανήκει με κάθε επισημότητα στην κατηγορία Classiche της Ferrari από το 2014 και είναι το μοναδικό ιδιωτικό αυτοκίνητο στην Ιταλία που μπορεί και κυκλοφορεί με τον φάρο αναμμένο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved