Η Shelby Cobra είναι πιο επικίνδυνη από τους Peaky Blinders

Και σίγουρα πιο γρήγορη.

Μπορεί η ιστορία της να ξεκίνησε το 1964, πολλά χρόνια αργότερα από τη συμμορία των Peaky Blinders που κατέκτησε το Birmingham και τις οθόνες μας, αλλά σε βαθμό επικινδυνότητας τους ξεπερνάει ή τουλάχιστον, τους κοντράρει στα ίσια. Το άγριο παρουσιαστικό σε συνδυασμό με το σπορ σχεδιασμό της αποτελούν το τέλειο πακέτο για όσους θέλουν ένα αυτοκίνητο που να μοιάζει με Ferrari, αλλά να μην είναι.

Η Shelby Cobra Daytona δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτό το λόγο: Να κερδίσει τη Ferrari στους διαγωνισμούς ταχύτητας. Κέρδισε στους αγώνες Le MansSebring αλλά και Daytona. Η ονομασία της, άλλωστε, μαρτυρά πολλά από μόνη της. Είναι αμερικανικό προϊόν και το μοντέλο που παρατήρησες με θαυμασμό στις φωτογραφίες, ολοκληρώθηκε το 2013.

Η διπλή επιρροή της Aston Martin V12 Speedster

Στο εσωτερικό του, πέρα από ηλεκτρικά παράθυρα και κλιματισμό τα οποία δεν υπήρχαν στα αρχικά μοντέλα, θα βρεις και 550 ίππους. Αυτό το κλασικό vintage δημιούργημα θα αποτελέσει σύντομα ένα ακόμα απόκτημα ενός μεγιστάνα με άλλα 40 αυτοκίνητα στο γκαράζ. Η τιμή του; Ξεκινάει από 130,000 δολάρια.

Δες τη Shelby Cobra Daytona του 1964 σε δράση:

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved