Η διπλή επιρροή της Aston Martin V12 Speedster

Είναι γρήγορη, είναι εντυπωσιακή και θα κυκλοφορήσει σύντομα στους δρόμους.

Όταν στην ονομασία της αναφέρεται η λέξη speed (μτφ. ταχύτητα), τότε γίνεται αυτομάτως κατανοητό πως δεν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με χαμηλές επιδόσεις. Το αντίθετο. Μιλάμε σίγουρα για ένα αυτοκίνητο γρήγορο. Στην περίπτωση της Aston Martin V12 Speedster, βέβαια, αυτή η λέξη μοιάζει να την περιορίζει.

Το τμήμα Q by Aston Martin, το οποίο ασχολείται με τις ξεχωριστές και σε περιορισμένο αριθμό κυκλοφορίας δημιουργίες της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έδωσε στη νέα της κατασκευή 700 ίππους. Για τα 0-100, λοιπόν, χρειάζονται μονάχα 3,4 δευτερόλεπτα.

Οι επιρροές της είναι δύο: Η πρώτη είναι η Aston Martin DB3S του 1953 και η δεύτερη είναι η DBR1 του 1953, η οποία, μάλιστα, είχε κερδίσει τον αγώνα Le Mans. Αφού πρώτα ενώθηκε ο σχεδιασμός αυτών των δύο μοντέλων, γεννήθηκε η Speedster.

Δεν υπάρχει οροφή και όπως ήδη θα έχετε παρατηρήσατε, δεν υπάρχει παρμπρίζ. Από την άλλη, υπάρχει μεγάλος κινητήρας αλλά και φάρδος στις δύο άκρες. Ο εμβληματικός αεραγωγός, είναι επίσης εκεί για να σου θυμίζει τις ρίζες της Aston Martin.

Η μηχανή της Aston Martin είναι πιο απρόβλεπτη και από τον James Bond

Από το μοντέλο V12 Speedster θα κατασκευαστούν μόλις 88 αντίτυπα και η κυκλοφορία τους θα ξεκινήσει 2021. Όσο για την τιμή της; Όπως καταλαβαίνεις αυτή θα είναι λίγο τσουχτερή αφού θα αγγίζει τις 876.000 ευρώ.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved