Αυτά είναι όλα τα αυτοκίνητα με τα οποία όλοι «κολλήσαμε» στο Fast & Furious

Συνώνυμο των εντυπωσιακών αυτοκινήτων είναι πια το Fast & Furious, η σειρά ταινιών που ανέβασε την αυτοκινητιστική δράση σε πρωτοφανή επίπεδα τα τελευταία σχεδόν είκοσι χρόνια.

Πλάι στον Βιν Ντίζελ και τον αδικοχαμένο Πολ Γουόκερ (στις πρώτες επτά ταινίες), αλλά και μια σειρά άλλων πρωτοκλασσάτων χολιγουντιανών ηθοποιών, πρωταγωνίστησαν και μια σειρά από «εξωπραγματικά» αυτοκίνητα, που έκαναν όλους εμάς να παρακολουθούμε με το στόμα ανοιχτό… Την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου, σε μια εκδήλωση που φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο event του είδους του, πρόκειται να παρουσιαστεί το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας Fast &Furious: Μαχήτες των Δρόμων 9. Μάλιστα εμείς θα το παρακολουθήσουμε απευθείας σε live streaming από το Ratpack.gr και πραγματικά προμηνύεται μοναδικό:

 

Με αυτή την αφορμή, ας θυμηθούμε τα κορυφαία αυτοκίνητα που πέρασαν από το Fast & Furious και τα οποία – ας το παραδεχτούμε – πολλές φορές έκλεψαν την παράσταση:

2

 

Τα Dodge του Ντομ Τορέτο

Ο πρωταγωνιστής Ντομ Τορέτο είναι λάτρης των αυτοκινήτων της Dodge και τουλάχιστον δύο από αυτά ξεχώρισαν όλα αυτά τα χρόνια. Το ένα είναι το Dodge Charger R/T 1970, που είδαμε στην πρώτη ταινία – αλλά και στην όγδοη, για την οποία μάλιστα είχε υποβληθεί σε μια ειδική μετατροπή: Στην έκδοση αυτή, που ονομάστηκε «Ice», ο κινητήρας έχει μεταφερθεί στο πίσω μέρος για να κάνει χώρο για το σύστημα τετρακίνησης που ήθελε ο Ντομ. Ακόμα ένα Dodge που ξεχώρισε, στην 6η ταινία αυτή τη φορά, ήταν το Dodge Daytona του 1969, με το οποίο ο Ντομ κάνει μια κόντρα στους δρόμους του Λονδίνου με την αγαπημένη του Λέτι Ορτίζ (Μισέλ Ροντρίγκεζ).

To Nissan Skyline του Μπράιαν Ο’Κόνορ

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το γαλάζιο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο Paul Walker – έστω για πολύ λίγο – στη δεύτερη ταινία της σειράς. Τον είδαμε να το οδηγεί στην πρώτη κόντρα, ενώ στη συνέχεια καταστράφηκε, όμως αυτό ήταν αρκετό για να μείνει στη μνήμη των φανατικών θεατών του Fast & Furious ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά αμάξια του πλατό.

3

 

Το Toyota Supra της πρώτης ταινίας

Ήταν το πορτοκαλί αυτοκίνητο που χάρισε ο Μπράιαν στον Ντομ στην πρώτη ταινία και το είδαμε, μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν, να κερδίζει μία Ferrari, να επιτίθεται σε μία νταλίκα και να περνάει μπροστά από τρένο!

Η Ford Mustang του Ρόμαν Πιρς

Δεν θα μπορούσε ένας χαρακτήρας σαν τον Ρόμαν Πιρς να μην διαθέτει ένα τουλάχιστον από τα κορυφαία αυτοκίνητα των ταινιών του Fast & Furious. Ξεχωρίζει όμως αυτή η εντυπωσιακή Ford Mustang, μια Fastback του 1969, με την οποία ο αγαπημένος χαρακτήρας κατόρθωσε να απομακρύνει και να σώσει τον κόσμο από το τανκ, στην έκτη ταινία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κινητήρας της Mustag απέδιδε πάνω από 800 ίππους και το αυτοκίνητο κοστολογείται μεταξύ 750.000 και ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

4

 

Το Mazda RX-7 1994 που είδαμε στο Τόκιο

Το Mazda RX-7 είναι ένα πολύ δημοφιλές αυτοκίνητο, όμως η εκδοχή του που είδαμε στο Fast and Furious: Tokyo Drift ήταν μοναδικό, με το body kit να του προσθέτει ακόμα περισσότερο πλάτος. Είδαμε να το οδηγεί ο Χαν Σεόλ σε μια επίδειξη για να πλήξει το ηθικό των αντιπάλων.

Το πρώτο Mitsubishi του Μπράιαν Ο’Κόνορ

Το πράσινο Mitsubishi Eclipse του Μπράιαν Ο'Κόνορ ήταν το αμάξι στο οποίο έμαθε «να τρέχει» ο αστυνομικός που υποδύθηκε ο Πολ Γουόκερ και το πρώτο που είδαμε να ανατινάζεται σε αυτή τη φοβερή σειρά αυτοκινητιστικής δράσης - δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ.

5

 

Το ροζ HONDA της Σούκι

Μπορεί να θύμιζε το αυτοκίνητο της Barbie, όμως οι κοινές αναφορές με το κουκλίστικο αυτοκίνητο τελειώνουν εδώ. Το HONDA S2000 που οδήγησε στη δεύτερη ταινία η Σούκι ήταν ένα ειδικά «πειραγμένο» αμάξι, με μια τεράστια μπουκάλα νίτρου στο πορτμπαγκάζ!

Ακόμα περισσότερα μοναδικά αυτοκίνητα θα δούμε στη νέα ταινία Fast and Furious, το μεγάλο event για την παρουσίαση του πρώτου τρέιλερ της οποίας, θα παρακολουθήσουμε την Παρασκευή το βράδυ από το live streaming του Ratpack.gr!

6



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved