Η Ford Mustang που ερωτεύτηκε ο Steve McQueen

Το αυτοκίνητο που έγραψε την δική του ιστορία.

Στα χρόνια της δόξας του, ο Steve McQueen δεν ένιωσε πολλές φορές την απόρριψη για οτιδήποτε επιθυμούσε και όταν συνέβαινε αυτό αποτελούσε μια είδηση. Αυτό συνέβη τον Δεκέμβριο του 1977.

 

bullitt mustang 1 thumb 960xauto 110240

 

Τότε, ο Αμερικανός ηθοποιός εξέφρασε την επιθυμία του να αγοράσει το Ford Mustang, το αμάξι που οδήγησε ο ίδιος στην ταινία «Bullit» του 1968. Όμως είχε λογαριάσει χωρίς τον τρίτο (!) ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, που αρνήθηκε να πουλήσει στον McQueen το «θηρίο» της ασφάλτου.

 

bullitt mustang 3 thumb 960xauto 110242

 

Το Mustang αυτό βγήκε εκτός δρόμων το 1980, με μόλις 68.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ του και από τότε βρισκόταν υπό τη φροντίδα του Sean Kiernan, του γιου του τελευταίου ιδιοκτήτη, ο οποίος ανέθεσε στη Mecum να δημοπρατήσει το αυτοκίνητο που σαν τρελός επιθυμούσε ο McQueen.

 

 

Παρουσιάστε στο Uncrate Issue 05 το 2019, με τα αυθεντικά εξαρτήματά του, τον σκελετό που κουβαλά από τότε που βγήκε από το εργοστάσιο της Ford, αλλά και μια επιστολή στην οποία ο Steve McQueen ικετεύει να δεχτεί ο τότε ιδιοκτήτης του, την πρόταση αγοράς του. Φυσικά στη δημοπρασία, έγραψε ιστορία καθώς αποτελεί μέχρι και σήμερα το ακριβότερο Mustang που έχει πωληθεί ποτέ, με το ποσό των 3,4 εκατ. δολαρίων.

Κάτι φαίνεται πως θα ήξερε το όχι και τόσο μακρινό 1977, ο Steve McQueen.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved